Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
800
Utgivningsdatum
2017-01-16
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Ortega, Francisco (form)
Illustratör/Fotograf
Lena Lyons
Dimensioner
256 x 213 x 20 mm
Vikt
1840 g
SAB
V
ISBN
9789144108162
Medicin (inbunden)

Medicin

(1 röst)
Inbunden, Svenska, 2017-01-16
1061
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast tisdag 19 december kl. 22:00 med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Medicin omfattar internmedicinsk kunskap som rör diagnostik samt principer för behandling och uppföljning. Boken beskriver de patientproblem inom det internmedicinska området som den legitimerade läkaren ska kunna handlägga. För att skapa förståelse för hur de olika sjukdomarna uppkommer, presenterar sig kliniskt och utvecklas över tid har stor vikt lagts vid beskrivningen av bakomliggande patofysiologiska mekanismer.

Överblicksbilder sammanfattar de största och mest centrala aspekterna. Fallbeskrivningar exemplifierar hur en erfaren läkare skapar och prövar hypoteser inför beslut om diagnostik och behandling. Även om internmedicinens tyngdpunkt ligger på långvariga sjukdomsprocesser, är den kliniska värderingen och handläggningen av akuta komplikationer och akut debuterande symtom av stor betydelse. 

Boken vänder sig i första hand till läkarstuderande under grundutbildning fram till svensk legitimation. Den kan även användas som förberedelse inför prövning av behörighet för läkare med legitimation från länder utanför EU samt under introduktionen till vidareutbildningen för läkare med legitimation från annat EU-land.

På bokens webbplats finns sammanfattningar, självtestfrågor och hänvisningar till fördjupningslitteratur. De ökar bokens användbarhet både för självstudier och för diskussioner i grupp.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Medicin
  2. +
  3. Internmedicin, bok med eLabb

De som köpt den här boken har ofta också köpt Internmedicin, bok med eLabb av Ulf Dahlström, Stergios Kechagias (inbunden).

Köp båda 2 för 2124

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Medicin