Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
184
Utgivningsdatum
2017-08-07
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 156 x 8 mm
Vikt
277 g
SAB
Em
ISBN
9789144114682
Elevhälsoarbete för specialpedagoger : en handbok (häftad)

Elevhälsoarbete för specialpedagoger : en handbok

(2 röster)
Häftad Svenska, 2017-08-07
276
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Hälsofrämjande och förebyggande arbete börjar i skolorganisationen och berör alla som arbetar inom skolan. Elevhälsoarbete för specialpedagoger - en handbok handlar om hur insatser på skol- och gruppnivå kan riktas för att tidigt förebygga skolsvårigheter. Hur kan elevens behov tillmötesgås innan vi utgår från att det krävs extra anpassningar? Vad kan vi lära av sådant vi tidigare identifierat som skolsvårigheter för att förebygga ohälsa och dåliga skolprestationer?
Genom kollegialt lärande och ett organiserat samarbete kan lärare och elevhälsa stötta varandra i att skapa en tillgänglig utbildning. I den här boken utgår det specialpedagogiska perspektivet från att svårigheter uppstår i själva lärmiljön och inte som en brist hos eleven. Om skolsvårigheter ses som ett resultat av mötet mellan elev och lärmiljö blir det lättare att utveckla och anpassa undervisningen efter elevens behov och förutsättningar.
Boken riktar sig till specialpedagoger, speciallärare, elevhälsan och rektorer som arbetar inom grundskolan och gymnasiet, men kan läsas av alla som arbetar med barn och elever, såsom lärare, förskollärare, fritidspedagoger och övrig skolpersonal. Syftet är att ge inspiration och stöd kring hur ett förebyggande och hälsofrämjande arbete kan organiseras och planeras.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Elevhälsoarbete för specialpedagoger : en handbok
  2. +
  3. Tidiga insatser och barns utbildningsvägar : Inkludering och specialpedagog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tidiga insatser och barns utbildningsvägar : In... av Johanna Lundqvist (häftad).

Köp båda 2 för 625 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Maja Lindqvist