Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
184
Utgivningsdatum
2017-08-07
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 156 x 8 mm
Vikt
277 g
SAB
Em
ISBN
9789144114682
Elevhälsoarbete för specialpedagoger : en handbok (häftad)

Elevhälsoarbete för specialpedagoger : en handbok

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2017-08-07
331
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hälsofrämjande och förebyggande arbete börjar i skolorganisationen och berör alla som arbetar inom skolan. Elevhälsoarbete för specialpedagoger - en handbok handlar om hur insatser på skol- och gruppnivå kan riktas för att tidigt förebygga skolsvårigheter. Hur kan elevens behov tillmötesgås innan vi utgår från att det krävs extra anpassningar? Vad kan vi lära av sådant vi tidigare identifierat som skolsvårigheter för att förebygga ohälsa och dåliga skolprestationer?
Genom kollegialt lärande och ett organiserat samarbete kan lärare och elevhälsa stötta varandra i att skapa en tillgänglig utbildning. I den här boken utgår det specialpedagogiska perspektivet från att svårigheter uppstår i själva lärmiljön och inte som en brist hos eleven. Om skolsvårigheter ses som ett resultat av mötet mellan elev och lärmiljö blir det lättare att utveckla och anpassa undervisningen efter elevens behov och förutsättningar.
Boken riktar sig till specialpedagoger, speciallärare, elevhälsan och rektorer som arbetar inom grundskolan och gymnasiet, men kan läsas av alla som arbetar med barn och elever, såsom lärare, förskollärare, fritidspedagoger och övrig skolpersonal. Syftet är att ge inspiration och stöd kring hur ett förebyggande och hälsofrämjande arbete kan organiseras och planeras.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Elevhälsoarbete för specialpedagoger : en handbok
 2. +
 3. Elevhälsa och en hälsofrämjande skolutveckling : - i teori och praktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Elevhälsa och en hälsofrämjande skolutveckling ... av Eva Hjörne, Roger Säljö (häftad).

Köp båda 2 för 783 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Elevhälsoarbete för specialpedagoger : en handbok. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Elevhälsa
  Michi, 7 januari 2022

  Det finns oändligt många böcker om elevhälsa. Detta är nog den bästa som samlat temat ut ett specialpedagogik perspektiv och den var väldigt användbar under kurs 2 i specialpedagogprogrammet.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Maja Lindqvist

 • Förebygga skolsvårigheter : en handbok

  Maja Lindqvist

  Pedagogiska verksamheter har i uppdrag att förebygga skol¿svårigheter och ohälsa samt att utveckla tillgängliga lärmiljöer så att alla barn och elever oavsett funktionsförmåga ska kunna delta i utbildningen. Ett förebyggande arbete tar avstamp i s...

 • Kollegialt lärande - Att handleda i skolans värld

  Maja Lindqvist

  Kollegialt lärande är en framgångsfaktor för att uppnå skolutveckling. Genom kollegialt lärande kan skolor arbeta med skolutvecklings¿frågor och uppnå kvalitet i undervisningen. När verksamheter organiseras så att personal får möjlighet att föra g...