Ingår i kampanjer:
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
148
Utgivningsdatum
2018-01-15
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
230 x 160 x 12 mm
Vikt
230 g
SAB
Dokaa
ISBN
9789144116525
Destruktivt ledarskap : Hur uppkommer det? Vilka effekter får det? Vad kan man göra åt det? (häftad)

Destruktivt ledarskap : Hur uppkommer det? Vilka effekter får det? Vad kan man göra åt det?

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2018-01-15
249
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Alla ledare har både positiva och negativa kvalitéer och egenskaper, men de negativa får ofta större effekt. En ledare kan med andra ord besitta många bra kvalitéer och egenskaper men ändå vara destruktiv i sitt ledarskap. Lyckligtvis kan ledare tränas till att bli mer konstruktiva genom kunskap som ökar självinsikten om vilka negativa beteenden och egenskaper hon eller han själv besitter.

I denna bok beskrivs vad destruktivt ledarskap innebär, vilka ledarbeteenden som anses vara destruktiva och vad som kan orsaka att ledare använder sig av denna typ av beteenden. Boken redovisar även konsekvenserna av destruktivt ledarskap. Hur påverkar det medarbetarna och organisationen? Och vad kan man göra åt det?

Boken behandlar inte arbetsmiljörättsliga aspekter på destruktivt ledarskap.

Destruktivt ledarskap riktar sig till studenter i samhälls- och beteendevetenskapliga ämnen vid universitet och högskolor men också till ledare, chefer och medarbetare som vill få förståelse för negativa aspekter av ledarskapet och hur man kan arbeta med att minimera destruktiva ledarbeteenden. Boken vänder sig även till personer som arbetar med ledarskap såsom personalvetare, HR-specialister och ledarskapskonsulter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Destruktivt ledarskap : Hur uppkommer det? Vilka effekter får det? Vad kan man göra åt det?
  2. +
  3. Ledarskapsmodellen - Konsten att matcha individuella och organisatoriska förutsättningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ledarskapsmodellen - Konsten att matcha individ... av Gerry Larsson, Josi Lundin, Ann Zander (häftad).

Köp båda 2 för 527 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Destruktivt ledarskap : Hur uppkommer det? Vilka effekter får det? Vad kan man göra åt det?. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Forskning som inte är anpassad till arbetslivet

    Den här boken visar hur tokigt det kan bli när forskare tar sina resultat och - utan hänsyn till den lagstiftning som gäller - försöker vägleda chefer, medarbetare, ledarskapskonsulter, HR-specialister och studenter i hur de bör agera i arbetslivet. Boken handlar om det absolut värsta som kan inträffa; att chefer begår systematiska övergrepp mot sina underlydande och att arbetsgivaren inte har någon koll och beter sig systematiskt ansvarslöst. Texten vänder sig direkt till förövarna och till ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Destruktivt ledarskap : Hur uppkommer det...