Kejsarbiografier (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
512
Utgivningsdatum
2001-10-01
Förlag
AB Wahlström & Widstrand
Översättare
Ingemar Lagerström
Originalspråk
Latin
Originaltitel
De vita Ceasarum
Medarbetare
Lyth, Annika (form)
Illustrationer
ill.
Dimensioner
235 x 145 x 40 mm
Vikt
890 g
SAB
K.264,Hoc=c
ISBN
9789146182382
Kejsarbiografier (inbunden)

Kejsarbiografier

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2001-10-01

Slutsåld

Kejsarbiografier är den romerske historieskrivaren Suetonius (75-140 e.Kr.) underhållande och utlämnande levnadsteckningar över Julius Caesar, Augustus och de tio därpå följande kejsarna. Biografierna är en ovärderlig källa till kunskap om romersk kejsartid under det första århundradet e.Kr. och texterna ligger bl.a. till grund för TV-serien Jag Claudius.
Kejsarbiografier har här för första gången på drygt 150 år översatts i sin helhet till svenska och försetts med utförlig inledning och rikliga kommentarer av Ingemar Lagerström, språkvetare och pensionerad gymnasieadjunkt.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kejsarbiografier. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Roligt att läsa en historisk bok av "en som var med"....
    Henrik Strandahl, 28 maj 2013

    Roligt att läsa en historisk bok av "en som var med". Denna bok är ju legendarisk då den är en av få bevarade dokument från denna tid. Mycket av modern litteratur som t.ex Conn Igguldens böcker och tv-serien "Jag Claudius" har denna bok som direkt förebild. Det är därför roligt att gå till källan. Ibland är språket lite gammaldags men inte alls svårbegripligt.

Visa alla 1 recensioner