Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
BeGreppbart
Antal sidor
102
Utgivningsdatum
2019-11-15
Upplaga
1
Förlag
Liber
SAB
C:d
ISBN
9789147096718
Religion (häftad)

Religion

Häftad Svenska, 2019-11-15
243
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Begreppet religion är komplext och rymmer många tolkningar. Hur skiljer sig akademiska definitioner av begreppet religion från de definitioner som används inom religiösa traditioner? Vad kan kognitionsvetare och evolutionsforskare lära oss om religion och på vilka sätt kan en religionsvetenskaplig förståelse av begreppet hjälpa oss att bättre förstå samhälleliga processer i historia och nutid? Dessa frågor är några av bokens centrala teman.

Boken vänder sig främst till studenter som läser religionsvetenskap på högskola och universitet, men kan med fördel användas som en allmän orientering för den nyfikne.
BeGreppbart är en serie introducerande böcker i samhällsvetenskap. Varje bok behandlar ett centralt begrepp och adderar en pusselbit till vår förståelse av samhället. Utforskande. Fokuserat. Dynamiskt. Greppbar kunskap i ett nötskal. Helt enkelt.

Sagt om boken
"Författarna ger oss en initierad och intressant introduktion till ämnet - som kan fungera som en utmärkt ingång till ytterligare förkovrande studier. Boken kan därmed rekommenderas till studerande i religionsvetenskap på högskola och universitet, men även till allmänt intresserade i ämnet."
Publiceras i BTJ-häftet nr 2, 2020. Lektör Henric Ahlgren

Om författarna
Göran Larsson är professor i religionsvetenskap vid Göteborgs universitet. Simon Sorgenfrei är docent i religionsvetenskap vid Södertörns högskola.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Religion
  2. +
  3. En lockton i ödemarken : om människans förmåga att besjäla världen

De som köpt den här boken har ofta också köpt En lockton i ödemarken : om människans förmåga ... av David Thurfjell (inbunden).

Köp båda 2 för 492 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna