Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
BeGreppbart
Antal sidor
102
Utgivningsdatum
2019-11-15
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 135 x 6 mm
Vikt
141 g
SAB
C:d
ISBN
9789147096718

Religion

Häftad,  Svenska, 2019-11-15
264
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Begreppet religion är komplext och rymmer många tolkningar. Hur skiljer sig akademiska definitioner av begreppet religion från de definitioner som används inom religiösa traditioner? Vad kan kognitionsvetare och evolutionsforskare lära oss om religion och på vilka sätt kan en religionsvetenskaplig förståelse av begreppet hjälpa oss att bättre förstå samhälleliga processer i historia och nutid? Dessa frågor är några av bokens centrala teman.

Boken vänder sig främst till studenter som läser religionsvetenskap på högskola och universitet, men kan med fördel användas som en allmän orientering för den nyfikne.
BeGreppbart är en serie introducerande böcker i samhällsvetenskap. Varje bok behandlar ett centralt begrepp och adderar en pusselbit till vår förståelse av samhället. Utforskande. Fokuserat. Dynamiskt. Greppbar kunskap i ett nötskal. Helt enkelt.

Sagt om boken
"Författarna ger oss en initierad och intressant introduktion till ämnet - som kan fungera som en utmärkt ingång till ytterligare förkovrande studier. Boken kan därmed rekommenderas till studerande i religionsvetenskap på högskola och universitet, men även till allmänt intresserade i ämnet."
Publiceras i BTJ-häftet nr 2, 2020. Lektör Henric Ahlgren

Om författarna
Göran Larsson är professor i religionsvetenskap vid Göteborgs universitet. Simon Sorgenfrei är docent i religionsvetenskap vid Södertörns högskola.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Religion
  2. +
  3. Muhammed

De som köpt den här boken har ofta också köpt Muhammed av Klas Grinell (häftad).

Köp båda 2 för 443 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna