Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
124
Utgivningsdatum
2020-02-12
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
12 x 189 x 140 mm
Vikt
175 g
SAB
Qbab
ISBN
9789147130634
Tookig : att leda i osäkerhet (häftad)

Tookig : att leda i osäkerhet

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2020-02-12
375
  • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Världen har blivit "tookig". Det är svårt för både ledare och medarbetare att veta åt vilket håll man ska gå eftersom man ofta inte vet vart man är på väg. Så ser det ut i många processer och projekt - förutsättningar kan ändras från den ena dagen till den andra. Då gäller att kunna hänga med i svängarna utan att tappa farten och lusten.

Här får läsaren praktiska verktyg för att leda grupper i sammanhang som är "tookiga", det vill säga tvetydiga, obekväma, omvälvande, komplexa, instabila och gåtfulla. Först måste man förstå om verksamheten eller projektet faktiskt är tookigt för att sedan använda rätt verktyg för att komma framåt och snabbt kunna byta riktning när det krävs.

Läsaren får också veta hur individer och grupper fungerar i osäkerhet och hur man som ledare kan bidra på bästa sätt. Boken vänder sig till dig som leder grupper och individer genom utbildningar, samverkans-, utvecklings- eller innovationsprocesser som präglas av hög osäkerhet.

Om författarna
Mariah ben Salem Dynehäll är vd för Drivhuset Göteborg. Hon har i många år fört människor och grupper från idéer till hållbara affärsmodeller, tränat dem i värdeskapande processer och genomfört utvecklings- och innovationslabb i vitt skilda sammanhang.

Leif Denti är universitetslektor vid Göteborgs universitet. Han disputerade 2013 med en avhandling som handlade om ledares roll för innovationsförmåga - Leadership and Innovation in R&D teams. Sedan dess har han forskat på förändring och innovation i både den privata och den offentliga sektorn.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tookig : att leda i osäkerhet
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 575 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tookig : att leda i osäkerhet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Aktuell o handfast
    LottaN, 7 december 2020

    Värdefull kunskap om betydelsen av rätt förhållningssätt. Klokskaper blandat med handfasta råd. Lättläst, konkret och inspirerande. Ett extra plus för bra verktyg.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna