Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
124
Utgivningsdatum
2020-02-12
Upplaga
1
Förlag
Liber
SAB
Qbab
ISBN
9789147130634
Tookig : att leda i osäkerhet (häftad)

Tookig : att leda i osäkerhet

Häftad Svenska, 2020-02-12
269 299 Du sparar 30 kr!
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Här får läsaren praktiska och handfasta verktyg för att leda grupper i sammanhang som är "tookiga", det vill säga tvetydiga, obekväma, omvälvande, komplexa, instabila och gåtfulla. Först gäller det att förstå om verksamheten eller projektet faktiskt är tookigt för att sedan använda sig av rätt verktyg för att komma framåt och snabbt kunna byta riktning när det krävs.

Läs mer
Världen har blivit "tookig". Det är svårt för både ledare och medarbetare att veta åt vilket håll man ska gå eftersom man ofta inte vet vart man är på väg. Så ser det ut i många processer och projekt - förutsättningar kan ändras från den ena dagen till den andra. Då gäller att kunna hänga med i svängarna utan att tappa farten och lusten.
Här får läsaren praktiska verktyg för att leda grupper i sammanhang som är "tookiga", det vill säga tvetydiga, obekväma, omvälvande, komplexa, instabila och gåtfulla. Först måste man förstå om verksamheten eller projektet faktiskt är tookigt för att sedan använda rätt verktyg för att komma framåt och snabbt kunna byta riktning när det krävs.
Läsaren får också veta hur individer och grupper fungerar i osäkerhet och hur man som ledare kan bidra på bästa sätt. Boken vänder sig till dig som leder grupper och individer genom utbildningar, samverkans-, utvecklings- eller innovationsprocesser som präglas av hög osäkerhet.

Om författarna
Mariah ben Salem Dynehäll är vd för Drivhuset Göteborg. Hon har i många år fört människor och grupper från idéer till hållbara affärsmodeller, tränat dem i värdeskapande processer och genomfört utvecklings- och innovationslabb i vitt skilda sammanhang.
Leif Denti är universitetslektor vid Göteborgs universitet. Han disputerade 2013 med en avhandling som handlade om ledares roll för innovationsförmåga - Leadership and Innovation in R&D teams. Sedan dess har han forskat på förändring och innovation i både den privata och den offentliga sektorn.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tookig : att leda i osäkerhet
  2. +
  3. Loopa : affärsutveckling för entreprenörer - så driver du din affärsidé till kundsuccé

De som köpt den här boken har ofta också köpt Loopa : affärsutveckling för entreprenörer - så... av Mariah Ben Salem Dynehäll, Anna Lärk Ståhlberg (häftad).

Köp båda 2 för 579 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Tookig : att leda i osäkerhet