Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
124
Utgivningsdatum
2020-02-12
Upplaga
1
Förlag
Liber
SAB
Qbab
ISBN
9789147130634
Tookig : att leda i osäkerhet (häftad)

Tookig : att leda i osäkerhet

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2020-02-12
325
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Här får läsaren praktiska och handfasta verktyg för att leda grupper i sammanhang som är "tookiga", det vill säga tvetydiga, obekväma, omvälvande, komplexa, instabila och gåtfulla. Först gäller det att förstå om verksamheten eller projektet faktiskt är tookigt för att sedan använda sig av rätt verktyg för att komma framåt och snabbt kunna byta riktning när det krävs.

Läs mer
Världen har blivit "tookig". Det är svårt för både ledare och medarbetare att veta åt vilket håll man ska gå eftersom man ofta inte vet vart man är på väg. Så ser det ut i många processer och projekt - förutsättningar kan ändras från den ena dagen till den andra. Då gäller att kunna hänga med i svängarna utan att tappa farten och lusten.
Här får läsaren praktiska verktyg för att leda grupper i sammanhang som är "tookiga", det vill säga tvetydiga, obekväma, omvälvande, komplexa, instabila och gåtfulla. Först måste man förstå om verksamheten eller projektet faktiskt är tookigt för att sedan använda rätt verktyg för att komma framåt och snabbt kunna byta riktning när det krävs.
Läsaren får också veta hur individer och grupper fungerar i osäkerhet och hur man som ledare kan bidra på bästa sätt. Boken vänder sig till dig som leder grupper och individer genom utbildningar, samverkans-, utvecklings- eller innovationsprocesser som präglas av hög osäkerhet.

Om författarna
Mariah ben Salem Dynehäll är vd för Drivhuset Göteborg. Hon har i många år fört människor och grupper från idéer till hållbara affärsmodeller, tränat dem i värdeskapande processer och genomfört utvecklings- och innovationslabb i vitt skilda sammanhang.
Leif Denti är universitetslektor vid Göteborgs universitet. Han disputerade 2013 med en avhandling som handlade om ledares roll för innovationsförmåga - Leadership and Innovation in R&D teams. Sedan dess har han forskat på förändring och innovation i både den privata och den offentliga sektorn.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tookig : att leda i osäkerhet
 2. +
 3. Jaget och jobbet : att navigiera i det moderna arbetslivet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jaget och jobbet : att navigiera i det moderna ... av Anna-Lena Sundlin, Paul Sundlin (inbunden).

Köp båda 2 för 599 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tookig : att leda i osäkerhet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Aktuell o handfast
  LottaN, 7 december 2020

  Värdefull kunskap om betydelsen av rätt förhållningssätt. Klokskaper blandat med handfasta råd. Lättläst, konkret och inspirerande. Ett extra plus för bra verktyg.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Loopa : affärsutveckling för entreprenörer - så driver du din affärsidé till kundsuccé

  Mariah Ben Salem Dynehäll, Anna Lärk Ståhlberg

  Har du en affärsidé? Då har du här en handbok i hur du driver den till kundsuccé. Hur vet jag om min idé är tillräckligt bra? Hur tar jag det första steget? Hur skapar jag intresse hos min målgrupp? Det är ofta frågor som dessa som skapar mest bek...

 • Personalvetenskapliga perspektiv på innovation

  Leif Denti

  En organisations innovationsförmåga beror på vilka människor som är anställda och hur de får hjälp att göra verklighet av sina idéer. Den här boken vill visa att HR har en stor roll i att stärka organisationens förmåga att förnya sig. Den behandla...