Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
God lärmiljö för alla
Antal sidor
172
Utgivningsdatum
2021-01-29
Upplaga
1
Förlag
Liber
Vikt
304 g
SAB
Ea
ISBN
9789147133574
God lärmiljö för alla (häftad)

God lärmiljö för alla

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2021-01-29
311
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
God lärmiljö för alla har fokus på det praktiska arbetet med skolans alla övergångar och de förändringar som följer för elever. De flesta av oss är medvetna om stora övergångar, som mellan olika stadier och årskurser eller i skol- och klassbyten. I skolan sker också mindre övergångar som är så inbyggda i vardagen att vi sällan tänker på dem. En lektion avslutas och rasten tar vid, moment växlar under en lektion, sedan är det dags att äta lunch eller gå till fritids. Under en skoldag sker otaliga övergångar för elever, övergångar som elever förväntas hantera helt själva.

Den här boken ger alla som arbetar i skolan handfast vägledning i hur man systematiskt kan planera och hjälpa elever att enklare och mindre stressande klara alla övergångar som skoltiden innebär.God lärmiljö för alla har fokus på det praktiska arbetet med skolans alla övergångar och de förändringar som följer för elever. De flesta av oss är medvetna om stora övergångar, som mellan olika stadier och årskurser eller i skol- och klassbyten. I skolan sker också mindre övergångar som är så inbyggda i vardagen att vi sällan tänker på dem. En lektion avslutas och rasten tar vid, moment växlar under en lektion, sedan är det dags att äta lunch eller gå till fritids. Under en skoldag sker otaliga övergångar för elever, övergångar som elever förväntas hantera helt själva.

Den här boken ger alla som arbetar i skolan handfast vägledning i hur man systematiskt kan planera och hjälpa elever att enklare och mindre stressande klara alla övergångar som skoltiden innebär.

Läs mer
Den inledande delen av boken ger en djupare teoretisk förståelse av varför förändringar i skolan kan generera svårigheter i skolan. Därefter följer konkreta arbetsmetoder, strategier och praktiska tips som bidrar till att skapa trygghet och kontinuitet i de förändringar som följer på skolans övergångar.

Boken vänder sig till både blivande och verksam personal i skolvärlden. Den kan särskilt rekommenderas för kollegialt lärande i skolan och diskussioner i arbetslaget med hjälp av de frågor som avslutar varje kapitel.

Om författarna
Anna Borg är specialpedagog och arbetar som skolutvecklingskonsult med fokus på kunskap om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Sven Bölte är professor i barn- och ungdomspsykiatrisk vetenskap vid Karolinska Institutets institution för kvinnors och barns hälsa, chef för kompetenscentret KIND samt psykolog vid BUP Stockholm.

Linda Hallberg är övergripande specialpedagog i en central barn- och elevhälsa och arbetar även som skolutvecklingskonsult med fokus på kunskap om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

"God lärmiljö för alla är skriven av tre mycket kunniga författare som brinner för att alla elever ska få det stöd de behöver för att lära sig, utvecklas och må bra i skolan. (...) Jag tycker att de har gjort ett fantastiskt arbete och innehållet är lätt att applicera på vilken åldersgrupp eller verksamhet som helst. God lärmiljö för alla avslutas med två olika modeller av kartläggning för att upptäcka vad som behöver planeras och struktureras för fortsatt arbete. En lättläst och intressant bok för varje skola." Helhetsbetyg: 5. Publicerat i BTJ-häftet nr 9, 2021. Lektör Marianne Ericson.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. God lärmiljö för alla
  2. +
  3. Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin, oxytocin, serotonin, kortisol, endorfin, testosteron

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin... av David J P Phillips (kartonnage).

Köp båda 2 för 530 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av God lärmiljö för alla. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Användbara mallar

    Boken är skriven på ett tydligt och lättillgängligt sätt. Mallarna är lättöverskådliga och riktigt användbara. Bra att kunna ändra dessa efter behov.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna