Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
219
Utgivningsdatum
2020-07-01
Upplaga
1
Förlag
Liber
SAB
Emm
ISBN
9789147136728
Elevhälsa i praktiken : hur gör vi? (häftad)

Elevhälsa i praktiken : hur gör vi?

(14 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2020-07-01
327

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

 • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
I den här boken får ni följa med på resan som Visättraskolan har gjort i att gå från en bortvalsskola i kris, till en skola som präglas av kunskap, trygghet och trivsel. Författarna berättar konkret om arbetet med att bygga upp en prioriterad elevhälsa. Du får ta del av framgångsfaktorerna och hur du kan gå från ord till handling i att skapa en elevhälsa som genomsyrar hela verksamheten.

Läsaren bjuds på konkreta insatser och arbetssätt på både organisatorisk nivå och i det dagliga arbetet med elevhälsa. För att väva samman forskning med praktik, så kompletterar skolforskaren Ingrid Hylander de praktiska och handfasta exempel som beskrivs i varje kapitel, med en tydlig förankring i det aktuella forskningsläget kring just elevhälsa.

Utifrån bokens struktur, med koppling mellan praktik och forskning och tillhörande reflektionsfrågor till varje kapitel, kan den med fördel användas som utgångspunkt för kollegialt lärande för arbetslag och elevhälsoteam inom skolan men också inom lärarutbildningen och rektorsprogrammet.

Boken vänder sig till dig som är verksam inom skolan och som är intresserad av konkreta exempel på skolutveckling som gör skillnad och där man genom systematiskt arbete lyckats göra en positiv vändning.

- Det är en av de bästa skolor jag har varit på under mina nio år på Skolinspektionen och då har jag ändå varit på ungefär 250 skolor, säger Kjell Gyllenswärd, utredare på Skolinspektionen, i Huddinge direkt 2019-02-06 (www.stockholmdirekt.se).

Sagt om boken
Sjukt intressant, inspirerande, forskningsbaserad, konkret och kan med fördel användas som en handbok. Rekommenderar alla som arbetar i skolans värld och inom utbildning att läsa den." Alexandra Zois, Rektor, Mörtviksskolan, Huddinge

"Älskar sådana här böcker! Konkreta exempel för hur man kan bygga elevhälsa som genomsyrar hela verksamheten. Efter läsningen ännu mer peppad på att träffa kollegor och elever igen för att lära, utvecklas och utveckla." Julia Andersson, @logopedjulia, Logoped, Östtegs skola, Umeå

"Elevhälsa i praktiken är en mycket bra och inspirerande metodbok som, förutom berättelsen om skolans utvecklingsarbete med en prioriterad elevhälsa och en gemensam vision, också innehåller forsknings- och faktaperspektiv, reflexionsfrågor, illustrerande foton och mängder med användbara exempel." Helhetsbetyg: 4. Publicerat i BTJ-häftet nr 19, 2020. Lektör Therese Nordholm.

Om författarna
Semira Vikström är Visättraskolans tidigare rektor, numera skolchef i Huddinge kommun. Erik Hall är tillförordnad rektor på skolan och Dounya Hayyoun är biträdande rektor. Ingrid Hylander är legitimerad psykolog och docent i pedagogik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Elevhälsa i praktiken : hur gör vi?
 2. +
 3. Elevhälsa i praktiken : Konkreta exempel

De som köpt den här boken har ofta också köpt Elevhälsa i praktiken : Konkreta exempel av Erik Hall, Dounya Hayyoun, Ingrid Hylander, Semira Vikström (häftad).

Köp båda 2 för 686 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Elevhälsa i praktiken : hur gör vi?. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En skola vi alla vill gå i !!!
  Lahlberg, 10 augusti 2021

  Efter att ha läst denna bok önskar jag att jag för 60 år sedan hade gått i en skola som denna.
  Genom boken följer man arbetet med att vidarebefordra kunskap och tillit till eleverna, man lägger ner ett stort arbete med att få med sig alla kollegor på ett mycket bra sätt, genom att tillämpa enkla ledord och visioner som alla kan följa och utveckla.
  Har läst mycket om Visättraskolan på nätet och i tidningar, allt i boken tillämpas på ett mycket bra och konstruktivt sätt.
  Det slår m... Läs hela recensionen

 2. En bok som inspirerar!
  EV, 25 juli 2021

  En bok som verkligen inspirerar och ger kraft framåt. Boken är lättläst och kopplingen mellan praktik och forskning är tydlig. Jag hade önskat mer om värdegrundsarbete i praktiken. En läsning som rekommenderas!

 3. Kommentar
  Leif Uddén Björklund, 9 september 2020

  Boken beskriver en verklighet som är intressant att ta del av när man är i samma bransch och ställs inför liknade frågeställningar, tyvärr så fastnar boken i att beskriva ledningens betydelse för skolutvecklingen, vilket också är intressant om man sysslar med skolledning men det är inte samma sak som att utveckla elevhälsa, även om dessa hänger samman.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna