Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Lärande i en digitaliserad värld
Antal sidor
136
Utgivningsdatum
2023-11-22
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 148 x 7 mm
Vikt
189 g
SAB
Ea
ISBN
9789147149582

Lärande i en digitaliserad värld

Häftad,  Svenska, 2023-11-22
267
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ett av skolans uppdrag är att utveckla elevernas digitala kompetens. Lärande i en digitaliserad värld, som är en konkret och undervisningsnära handbok, är tänkt att stödja läraren i arbetet med detta.

Enligt Skolverket omfattar arbetet med digital kompetens fyra övergripande punkter, som alla behandlas i boken. Dessa är
  • att förstå digitaliseringens påverkan på samhället
  • att kunna använda och förstå digitala verktyg och medier
  • att ha ett kritiskt och ansvarsfullt förhållningssätt
  • att kunna lösa problem och omsätta idéer i handling.
Bokens författare konkretiserar och problematiserar vad lärande i en digitaliserad värld innebär i praktiken. I varje kapitel ges konkreta exempel på hur lärare kan designa undervisningen så att eleverna ges tillfälle att använda digitala verktyg för att söka kunskap, bearbeta information, lösa problem, skapa, kommunicera och lära.

Boken riktar sig till verksamma och blivande lärare inom grundskolan. Även lärare på gymnasium och vuxenutbildning kan ha glädje av bokens innehåll.

Om författarna
Patricia Diaz är doktorand på KTH med inriktning mot teknik och lärande. Hon är i grunden gymnasielärare i engelska och spanska och har skrivit flera böcker om hur digitala verktyg kan användas i undervisningen. Hon är föreläsare och mottagare av Guldäpplets jubileumsutmärkelse 2021.

Malin Frykman har en bakgrund som grundskollärare, rektor och utvecklingsledare.
Idag är hon verksam som innovationsledare på Innovitaskolan och Pops Academy. Hon är mottagare av Guldäpplets jubileumsutmärkelse 2021.

Sara Willermark är docent i informatik med inriktning mot arbetsintegrerat lärande vid Högskolan Väst. Hon forskar om skolans digitalisering och har en bakgrund som gymnasielärare i samhällskunskap och medie- och kommunikationsvetenskap samt som IKT-pedagog.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lärande i en digitaliserad värld
  2. +
  3. God undervisning - - med digitala och analoga verktyg

De som köpt den här boken har ofta också köpt God undervisning - - med digitala och analoga v... av Patricia Diaz, Joanna Lundin (häftad).

Köp båda 2 för 621 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna