Blå berg, Grön mat, Orange vin : recept och berättelser från Georgien (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
301
Utgivningsdatum
2019-11-25
Upplaga
1
Förlag
Popkult Förlag
Medarbetare
Brandon-Cox, Bianca (foto)
Illustratör/Fotograf
Katy Kimbell
Dimensioner
250 x 200 x 30 mm
Vikt
1147 g
SAB
Qca
ISBN
9789151931074
Blå berg, Grön mat, Orange vin : recept och berättelser från Georgien (inbunden)

Blå berg, Grön mat, Orange vin : recept och berättelser från Georgien

(8 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-11-25
349
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Blå berg, Grön mat, Orange vin : recept och berättelser från Georgien Kan levereras innan julafton
Följ med på en ovanlig matresa genom Europas sydostligaste utpost och möt maträtter du aldrig tidigare provat.

Det här är den första svenska kokboken som ger en grundlig introduktion till det hippa georgiska köket med både traditionella recept och moderna tolkningar. Råvarorna och recepten har anpassats så att de kan lagas i svenska hemmakök. Du möter också ostmakarna, khachapuri-bagarna, marknadsmadamerna och naturvinsproducenterna som alla bidrar med sina recept, historier och en och annan skröna.

Under de senaste åren har Georgien toppat listor över platser att besöka.Det rika georgiska köket, och de unika orangea kvevrivinerna har fått internationell uppmärksamhet.Boken utforskar Georgiens unika metod att tillverka orange naturvin i kvevriurnor. En 8000-årig oavbruten, kulturarvsklassad tradition.

De mjölksyrande grönsakerna får stor plats på bordet och i boken, unika fermenteringmetoder som förlänger råvarornas hållbarhet. Instagram-favoriten, urmoderspizzan khachapuri, och saftiga dumplings (khinkali) får ett helt kapitel.

"Det finns kort sagt mycket inspiration att hämta i boken Blå berg - Grön mat - Orange vin och jag hoppas den ska nå fram till alla i Sverige som vill utvidga sina kunskaper om mat, vin, kultur och mänsklighetens historia.(ur Karin Bojs förord)

Fotograf är Bianca Brandon-Cox, som även medverkade i Smak på Sápmi, vinnare av Gourmand World Cookbook Awards. Illustrationer och form är gjorda av prisbelönta formgivaren Katy Kimbell.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Blå berg, Grön mat, Orange vin : recept och berättelser från Georgien
 2. +
 3. CMAK: Vårt ukrainska kök

De som köpt den här boken har ofta också köpt CMAK: Vårt ukrainska kök av Anja Allvin, Anastasia Lundqvist (inbunden).

Köp båda 2 för 568 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Blå berg, Grön mat, Orange vin : recept och berättelser från Georgien. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Så mycket mer än kokbok
  Sandra, 28 april 2023

  Vilket kulturarv den här boken visar. Recepten står i centrum men visar på allt kring mat. Otroligt fin bok, absolut bästa kokbok jag sett!

 2. Ett praktverk om Georgisk kultur, mat och vin.
  John Arne Mårtensson, 1 september 2021

  Efter en resa till Georgien, detta fantastiska land, fanns en önska om att tränga djupare in i framförallt vin- och matkulturen. Boken Grön mat, Orange vin och berättelser från är fantastisk källa till djupare kännedom.

 3. Välskriven kokbok
  Matnörd, 26 september 2020

  Den här boken fungerar som både kokbok och kvällsläsning i soffa. Boken dyker djupt o historia, matkultur, och vinhistoria. Spännande att veta mer om Georgien och kopplingen till grekisk mytologi.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna

 • CMAK: Vårt ukrainska kök

  Anja Allvin, Anastasia Lundqvist

  CMAK betyder just smak på ukrainska. Och precis som likheter mellan våra språk binder oss samman finns också smaken som en gemensam nämnare mellan våra länder och kulturer. Smaken är också en viktig del av det ukrainska folkets kamp för rätten til...