Blå berg, Grön mat, Orange vin : recept och berättelser från Georgien (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
301
Utgivningsdatum
2019-11-25
Upplaga
1
Förlag
Popkult Förlag
Medarbetare
Brandon-Cox, Bianca (foto)
Illustratör/Fotograf
Katy Kimbell
Dimensioner
250 x 200 x 30 mm
Vikt
1147 g
SAB
Qca
ISBN
9789151931074
Blå berg, Grön mat, Orange vin : recept och berättelser från Georgien (inbunden)

Blå berg, Grön mat, Orange vin : recept och berättelser från Georgien

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2019-11-25
329
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Följ med på en ovanlig matresa genom Europas sydostligaste utpost och möt maträtter du aldrig tidigare provat.

Det här är den första svenska kokboken som ger en grundlig introduktion till det hippa georgiska köket med både traditionella recept och moderna tolkningar. Råvarorna och recepten har anpassats så att de kan lagas i svenska hemmakök. Du möter också ostmakarna, khachapuri-bagarna, marknadsmadamerna och naturvinsproducenterna som alla bidrar med sina recept, historier och en och annan skröna.

Under de senaste åren har Georgien toppat listor över platser att besöka.Det rika georgiska köket, och de unika orangea kvevrivinerna har fått internationell uppmärksamhet.Boken utforskar Georgiens unika metod att tillverka orange naturvin i kvevriurnor. En 8000-årig oavbruten, kulturarvsklassad tradition.

De mjölksyrande grönsakerna får stor plats på bordet och i boken, unika fermenteringmetoder som förlänger råvarornas hållbarhet. Instagram-favoriten, urmoderspizzan khachapuri, och saftiga dumplings (khinkali) får ett helt kapitel.

"Det finns kort sagt mycket inspiration att hämta i boken Blå berg - Grön mat - Orange vin och jag hoppas den ska nå fram till alla i Sverige som vill utvidga sina kunskaper om mat, vin, kultur och mänsklighetens historia.(ur Karin Bojs förord)

Fotograf är Bianca Brandon-Cox, som även medverkade i Smak på Sápmi, vinnare av Gourmand World Cookbook Awards. Illustrationer och form är gjorda av prisbelönta formgivaren Katy Kimbell.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Blå berg, Grön mat, Orange vin : recept och berättelser från Georgien
  2. +
  3. Best of British : Taylors & Jones

De som köpt den här boken har ofta också köpt Best of British : Taylors & Jones av Gareth Jones, Kristian Moren, Daniel Taube (inbunden).

Köp båda 2 för 557 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Blå berg, Grön mat, Orange vin : recept och berättelser från Georgien. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Välskriven kokbok
    Matnörd, 26 september 2020

    Den här boken fungerar som både kokbok och kvällsläsning i soffa. Boken dyker djupt o historia, matkultur, och vinhistoria. Spännande att veta mer om Georgien och kopplingen till grekisk mytologi.

Visa alla 1 recensioner