Tunnbrödet : en läcker historia (inbunden)
Format
Inbunden (Klotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2020-11-23
Upplaga
2
Utmärkelser
Årets svenska måltidslitteratur
Förlag
Tunnbrödsakademin
Medarbetare
Sundberg, Anja (form) / Gunséus, Johan (foto) / Rosenius, Olof (foto) / Berg, Anki (foto) / Kärki, Sirpa (foto) / Alm, Anders (foto) / Aspman, Julius (foto) / Palmqvist, Yurika (foto) / Wallin, Göran (foto) / Bergman Lahti, Hampus (foto) / Sjöberg, Markus (foto) / Kaiser, Gustav (foto) / Gawell, Cha
Illustratör/Fotograf
Agneta Åkerlund
Dimensioner
240 x 231 x 23 mm
Vikt
896 g
SAB
Qcae
ISBN
9789151952727

Tunnbrödet : en läcker historia

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2020-11-23
370
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
GOURMAND AWARDS 2019. ÅRETS SVENSKA MÅLTIDSLITTERATUR 2019.

Den svenska tunnbrödskulturen är rik och unik - och nu är den äntligen dokumenterad! Tunnbrödsakademin presenterar det första samlade verket om Sveriges tunnbrödskultur: Tunnbrödet - en läcker historia. Nu i en lätt uppdaterad andraupplaga.

Boken har förord av bagar- och konditormästaren Jan Hedh och är en kartläggning i text och bild, en resa genom Tunnbrödssverige med exempel på hur tunnbröd bakas och äts, från Karesuando i Lappland till Malmö i Skåne. Boken har fått priset Gourmand Awards 2019 - Winner Sweden, i kategorin Food Heritage (matarv) och dessutom silver i Gourmand Awards International 2020 i samma kategori, samt utmärkelsen Årets Svenska Måltidslitteratur 2019, i kategorin Matbröd.

Berättelsen om tunnbrödet är en skildring av Sveriges utveckling. Från tider då det tunna brödet var basföda i självhushållet till idag då det ofta äts som en delikatess. Det är en berättelse om nostalgi och entreprenörskap, bagare och bagerier - på landsbygden och i storstaden. Boken skildrar det rika utbudet av tunnbrödsvarianter som klådda, kavelgris, gáhkku och ljusugnsbröd. Läsaren får även tydliga recept och råd om hur man kan baka sitt eget tunnbröd, både i bagarstugans vedeldade ugn och på elhäll eller i hushållsugnen hemma i köket. De nödvändiga bakredskapen presenteras, liksom hur olika råvaror påverkar tunnbrödets karaktär. Dessutom avslutas boken med härliga recept för hur tunnbrödet kan avnjutas på bästa sätt.

Tunnbrödet - en läcker historia är en hyllning till den svenska brödtraditionen och en påminnelse om lyckan att äta nybakat tunnbröd med en klick smör!

Baka, smaka, njut!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tunnbrödet : en läcker historia
  2. +
  3. Den goda maten : Medelhavets smaker, livsstil & hemligheten bakom friskt åldrande

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den goda maten : Medelhavets smaker, livsstil &... av Henrik Ennart, Charlotte Fredriksson (inbunden).

Köp båda 2 för 569 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • 625 dagar : när Polarbröd reste sig ur askan

    Marcus Bodin

    Den 24 augusti 2020 ska Polarbröd inviga en ny produktionslinje i bageriet i Älvsbyn. Investeringen är den största i familjeföretagets långa historia och firandet är noga planerat. Men festen kommer av sig. Kvällen innan startar en brand som ödelä...