Tiden enligt Bologna (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
172
Utgivningsdatum
2021-02-18
Upplaga
1
Förlag
Lundmanuskript
SAB
Hc
ISBN
9789151961668

Tiden enligt Bologna

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2021-02-18
128
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  49
Visa alla 1 format & utgåvor
Tony Lundmans andra roman handlar om ungdomlig förälskelse, om intensiva sinnesupplevelser och om tidens nyckfullhet.

En del av Filip Wallgren dog den där förmiddagen på tågstationen i Bologna. Det var ett terrordåd som skakade världen, den 2 augusti 1980. 85 döda och över 200 skadade. Journalisten Maryam Saatchi vikarierar på Sveriges Radio och får uppdraget att hitta en svensk vinkel med anledning av 40-årsminnet av händelsen. Det gör hon: Filip Wallgren. Men det blir ingen intervju med honom. Ett enkelt och upplyftande radioinslag om den unge svensken som överlevde bomben förvandlas till något helt annat; till en berättelse om kärlek, sorg, skapande och död. Tiden enligt Bologna är en roman som lyssnar, som med känsliga öron lägger samman fragment för att försöka förstå.

Tony Lundmans första roman om Sibelius mytomspunna åttonde symfoni, och jakten på den, var nästan underhållning i Stieg Larsson-klass. Nu är han tillbaka med en ny roman: en av de överlevande i Bologna-attentatet var 23-årige Filip Wallgren. En bladvändare om Filips parisiska ungdomsår och kärlekshistorien med Chloé som dog i attentatet. Gripande om ung kärlek och kärlek till konstmusik.
Ida Westin, tidningen Amelia, betyg 4/5

Tony Lundman är redaktör vid Konserthuset Stockholm och var tidigare musikkritiker för Svenska Dagbladet. Han är författare till den hyllade biografin om Anders Eliasson, "Den bästa biografi jag har läst över en svensk tonsättare" (Aftonbladet). Spänningsromanen "8" - om Jean Sibelius gåtfulla åttonde symfoni - var hans skönlitterära debut, "en bladvändare" (Opus Magasin). "8" är översatt till finska med titeln "Kadonnut kahdeksas" (Aviador, 2020).
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tiden enligt Bologna
 2. +
 3. 8 : en roman om den odödliga

De som köpt den här boken har ofta också köpt 8 : en roman om den odödliga av Tony Lundman (häftad).

Köp båda 2 för 303 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tiden enligt Bologna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Berörande roman
  Anna, 17 mars 2021

  Tiden enligt Bologna är en av de mest berörande romaner jag läst. Spännande och med gripande personporträtt, personer som beskriver olika sätt att se på och tolka händelser och varande, och som har mer med varandra att göra än vad man kanske först tror. Orden ges utrymme och luft omkring sig, vilket jag upplever som mycket musikaliskt! Boken rymmer också många underbara formuleringar som krävde understrykningar. Jag kan varmt rekommendera denna roman!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Tony Lundman