Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
310
Utgivningsdatum
2020-09-08
Förlag
Piratförlaget
Dimensioner
178 x 144 x 26 mm
Vikt
482 g
SAB
Fc.062
ISBN
9789164206923
Handbok för språkpoliser (inbunden)

Handbok för språkpoliser

(100 röster)  |  Läs 17 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-09-08
144
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
 • Köp nu, betala sen med
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Det är inte särskilt vågat att påstå att Sara Lövestam är det mest intressanta som hänt det svenska språket på senare år. Ingen har som hon lyft fram och levandegjort det, gett oss verktyg att vårda och använda. I bok efter bok har hon stimulerat oss språkväktare samtidigt som hon pekat på vikten av att kunna och att vårda vårt språk. Lasse Winkler, Alba

Du har blivit antagen till språkpolishögskolan. Du har fått din rödpenna och ser fram emot att börja arrestera språkmissbrukare med de klassiska orden "det heter faktiskt" .

Men hur ligger det till med Luciasången, är det förlät eller förgät? Hur hårt ska man bestraffa en särskrivare, och vilket kommateringsreglemente är det som gäller?

Handbok för språkpoliser är din vän i en värld där ligister svär på engelska och språket är i ständigt förfall.

Sara Lövestam är författare, lärare, språkvetare och en flitigt anlitad föreläsare. Hon skriver krönikor i en mängd tidningar, och tillsammans med Patrik Hadenius utgör hon tv-inslaget Språkakuten i TV4 Nyhetsmorgon. Hon är också ständig domare i radiotävlingen Lantzkampen i P1.

Hennes grammatikböcker har blivit stora succéer där hon med humor och pedagogisk skicklighet lockat in sina läsare i språklärans värld.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Handbok för språkpoliser
 2. +
 3. Riddar Kasus hjärta och andra sagor om grammatik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Riddar Kasus hjärta och andra sagor om grammatik av Sara Lövestam (inbunden).

Köp båda 2 för 293 kr

Kundrecensioner

Det finns 17 recensioner av Handbok för språkpoliser. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Berättigad handbok för åtgärder mot språkmissbruk
  Carina Agardsson, 29 mars 2021

  Ett måste för en språkpolis. Som f d amatörspråkpolis har jag nu fått professionellt stöd för min polisiära verksamhet och bekräftelse på rätten att ingripa mot förekommande och utbrett språkmissbruk. En pedagogiskt upplagd och humoristiskt formulerad handbok för oss, som månar om korrekt svenska och som vill motverka utarmning av språket och fel användning av ord och uttryck.

 2. En besvikelse
  Anni, 17 januari 2021

  Eftersom Sara Lövestam är min favoritförfattarinna och jag med mycket stor behållning läst de flesta av hennes tidigare utgivna böcker, så var mina förväntningar höga på denna bok. Jag vet att Lövestam har en djup och omfattande kunskap i svenska språket, men "Handbok för språkpoliser" tillför knappast något nytt. Här sammanställer hon välkända språkfel, vilka jag tror att hon försöker ironisera kring genom konceptet "Good Cop"/"Bad Cop", vilket är ett grepp jag inte alls förstår mig på eller uppskattar.

 3. Kul och intressent
  Marianne, 9 januari 2021

  Bra genomgång av massor av sånt man som språkpolis retar sig på. Speciellt intressant när författaren analyserar hur felen kan ha uppkommit och också visar på att det vi tycker är fel i dag, inte alltid var det förr.

  Men de där råden hur (om) man ska rätta folk, sorterade under Good cop och Bad cop är ofta långsökta och märkliga. Boken hade vunnit på att slippa dem. Efter ett tag hoppar man över dem - de är nästan pinsamma.

 4. Mycket bra skriven!
  Petronella Lovisa Olsson, 8 januari 2021

  Perfekt bok för oss språkpoliser och en slags "bekräftelse" på hur viktigt språket är för att göra sig hörd :) Om man inte kan säga vad man menar så kan man inte mena vad man säger...eller? :)

 5. Äntligen!
  Kerstin Sundblad, 21 december 2020

  Svenskarna skriver allt sämre svenska. Man hittar varje dag fel i tidningstexter och t o m i nyutgivna böcker.
  Hur ska invandrare kunna lära sig korrekt svenska?
  Den här handboken är dessutom rolig. Jag ska gärna läsa övriga böcker som Sara Lövestam skrivit.

 6. Handbok för språkpoliser
  Arne Harry Arnström, 21 december 2020

  Mycket läsvärd och lärorik. Nackdel är kanske att jag kommer att irritera mig på ett par uttryckssätt till hos mina medmänniskor.

 7. Kul bok!

  Rolig, informativ och mycket läsvärd bok. Jag kommer nog att ge den som julklapp eller present till någon vän eller släkting.

 8. Bara för oss språkpoliser
  Marianne, 16 december 2020

  En kanonbra bok för oss språkpoliser men antagligen inget som man läser mer än en halv sida i om man inte tillhör vår sort.

 9. Underhållande och undervisande.
  Marias bokhylla, 28 november 2020

  "Sitter du verkligen och skrattar åt en bok om grammatik, Maria?" frågade min sambo flera gånger under läsningen. Och ja, det gjorde jag verkligen. Rakt igenom. Det var en blandning av skratt för att jag känner igen andra, för att jag kände igen mig själv och bara för att det var hysteriskt roligt.

  Sara Lövestam är en mästare på att skriva lättförståeligt om språk på ett humoristiskt sätt, och det kan inte vara lätt trots att det ser så ut.

  Boken är uppdelad i lite olika del... Läs hela recensionen

 10. Lärorik underhållning!
  -, 19 november 2020

  Det är dags att dra igång studierna på språkpolishögskolan och lära sig alla knep en riktig språkpolis behöver för att bekämpa brottsligheten. Till att börja med, fatta rödpennan och välj angreppsätt; Bad Cop eller Good Cop. Är du en Good Cop är lågaffektivt bemötande din grej, där du med varlig hand styr den kriminella mot kunskap och helst arbetar du förebyggande. Det bästa är att ingen halkar in på brottets bana. Bad Cop däremot är den hårdföre språkpolisen som får den mest luttrade språkb... Läs hela recensionen

 11. Ju längre man läser desto roligare blir det
  Sister (Lund), 19 november 2020

  En riktigt rolig bok full med roliga exempel på olyckliga fadäser. Lövestam får verkligen språkpolisen att vakna till inom mig på allvar.

 12. Handbok för språkpoliser
  Nena, 10 november 2020

  Jag är lärare - mellanstadiet samt sfi - och jag tycker om grammatik, så Sara Lövenstams böcker intresserar mig mycket. Det är en njutning att läsa hennes beskrivning av språk, ordföljd och olika ordklasser, och eftersom jag ofta känner mig som en språkpolis känns den här boken extra angelägen och rolig att läsa.

 13. Handbok för språkpoliser
  - (Paris), 9 november 2020

  En rolig bok om språk lättläst, många glada leenden när man läser och mycket lärdom, något för alla språkpoliser att ta till sig och känna igen.

 14. Underbar humor

  Tyckte boken var väldigt underhållande och upplägget genialiskt. Njöt särskilt av råden riktade till de som går "Bad cops"-linjen på Språkpolisskolan och vad de ska bemöta de kriminella med för kommentarer. 😊

 15. Rekomenderas
  JanRa, 16 oktober 2020

  Kanon! Sara Lövestam borde sitta i Svenska Akademien. Ett utmärkt komplement till ,"Grejen med verb", "Gejen med ordföljd" och "Grejen med substantiv"

 16. Lärobok i svenska
  Kerstin Sundin, 6 oktober 2020

  Riktigt bra lärobok med tydliga exempel. Är man intresserad av att behandla det svenska språket på ett korrekt sätt, är den till hjälp för att peka på saker man trots allt, av slentrian, säger.

 17. Språkpolise
  Jan Erik Björkman, 5 oktober 2020

  En rolig bok, men även lärorik. Toppenbok som jag kommer använda som frågelek för mina vänner.
  Sedan är boken lärorik så ett stort tack till Sara Lövestam

Visa alla 17 recensioner

Fler böcker av Sara Lövestam