Kalla mig galen : berättelser från Psyksverige (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
198
Utgivningsdatum
2017-10-23
Förlag
Ordfront Förlag
Dimensioner
220 x 140 x 20 mm
Vikt
349 g
SAB
Vla,Ohfhc,Lz Dahlström, Christian
ISBN
9789170379727
Kalla mig galen : berättelser från Psyksverige (inbunden)

Kalla mig galen : berättelser från Psyksverige

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-10-23
209
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"Jag älskar den här boken!" /Therése Lindgren När Christian Dahlströms egen depression och ångest var som värst omöjliggjorde sjukdomen nästan alla nära relationer och försöken att ha en fungerande vardag. Han visste inte hur han skulle få ihop livet. En dag fick han ett tjockt brunt kuvert som innehåll hans döda mammas journaler. Hennes förflutna och bakgrunden till Christians fosterhemsplacering blev den pusselbit som fattades för att han skulle kunna förstå och berätta sin egen historia. I Kalla mig galen - berättelser från Psyksverige har författaren och frilansskribenten Christian Dahlström intervjuat både kända personer som lidit av psykisk ohälsa - bland annat Therése Lindgren, Cissi Wallin och Kristoffer Triumf - och experter på området. Utifrån de samtalen och sina egna erfarenheter beskriver han hur olika delar av livet påverkas av psykisk sjukdom. Hur ska man hantera kärleksrelationer, familjen, arbetslivet, Försäkringskassan, psykiatrin, ekonomin när man knappt klarar av att finnas till? Det är en skakande berättelse likaväl som en uppgörelse med psykiatrin och den irrationella skammen som omgärdar psykiska diagnoser idag.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Kalla mig galen : berättelser från Psyksverige. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Hudlös och informativ
  Josephine Reijs, 24 april 2020

  Denna bok kommer att gripa tag i dig, jag sträckläste den. Det är just de små detaljerna som är så gripande, att Christian och hans syskon inte är med på familjeträdet som morfar fick i present, journalanteckningarna, och hans resa mot bättre mående. Det är också en bok om hopp och att familj finns där du gör den, och om att våga vara sårbar. Läs

 2. Gripande
  Josefin Krantz, 17 maj 2018

  För en person som i vanliga fall inte är någon bokmal så fångade denna boken verkligen mig! Rekommenderar varmt att köpa boken, men var beredd på att det är svårt att sluta läsa!

 3. Älskar den
  Pippiglassbil, 11 januari 2018

  Min spontana reaktion efter att ha kommit dryga 50 sidor in i boken: Så naket - Så öppet - Så innerligt! Får tårar att rinna. Hela jag värker för den lille pojken med en mamma som inte klarade av att ta hand om sin son. Vi får ett skoningslöst uppgörande med psykiatrisverige och stigmatiseringen av psykiskt sjuka. Boken växlar mellan berättelser om Christian själv och fakta där han skickligt väver in de intervjuer han gjort med några kända svenska personer. Den här boken är smärtsam och fanta... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Christian Dahlström