Eat Good : recept som förändrar världen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
221
Utgivningsdatum
2018-08-13
Förlag
Max Ström
Medarbetare
Lindelöw, Anna (form) / Kleinschmidt, Wolfgang (foto)
Dimensioner
263 x 216 x 23 mm
Vikt
1110 g
SAB
Qca
ISBN
9789171264374

Eat Good : recept som förändrar världen

(22 röster)  |  Läs 8 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-08-13
288
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det här är kokboken som hjälper dig att rädda världen i ditt eget kök. Inget annat påverkar vår miljö och jordens klimat så mycket som framställningen av mat och vår matkonsumtion. Detta är mänsklighetens största enskilda utmaning, för samtidigt som denna miljöpåverkan måste minska, behöver jordens växande befolkning förses med hälsosam mat där produktionen håller sig inom planetens gränser.

Svaren är inte alltid enkla och entydiga. Forskare över hela världen brottas med dessa utmaningar. Alla är dock överens om att det finns enormt mycket som går att göra hemma i köket - det är där som den egna förändringsresan måste börja.

Denna kokbok presenterar mer än sjuttio recept på mat som är både hälsosam och hållbar. Att laga och äta mat kan vara fyllt av njutning - särskilt om man vet vad man kan äta med gott samvete. Recepten har huvudsakligen inspirerats av det nordiska köket, men med många inslag av medelhavsmat - och lite råvaror från Asien och Sydamerika. Ingredienserna i bokens recept är alla miljösmarta - och maten blir garanterat god!

Boken har skapats av professor Johan Rockström, som står för det vetenskapliga underlaget, och kocken Malin Landqvist, som står för recepten. Doktoranden Victoria Bignet skriver texterna och inledningen skrivs av stiftelsen Eats grundare Gunhild Stordalen. Här finns också en omfattande Q&A som svarar på de vanligaste frågorna kring produktion och konsumtion av mat.

Detta är en generös, inspirerande och viktig kokbok som verkligen kan få dig att göra skillnad - hemma i ditt eget kök.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Eat Good : recept som förändrar världen
 2. +
 3. Recept som förändrar världen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Recept som förändrar världen av Johan Rockström, Victoria Bignet, Malin Landqvist (inbunden).

Köp båda 2 för 496 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Eat Good : recept som förändrar världen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tydlig och enkel att ta till sig
  Frida, 19 december 2018

  Jag har tidigare känt mig lite vilsen i mitt klimatarbete. Denna bok har gett mig gott om information och tips som gjort mitt klimatarbete i vardagen lättare. Alla vuxna i min närhet får därmed ett exemplar i jul.

 2. Hälsosamt och prisvärt!

  Den här boken är en riktlinje för hur vi ska leva, innehåller mycket bra recept samt otroligt vackra bilder! En förebild för framtiden!

 3. Så smart bok, förenklar mycket!
  Sofia V, 27 oktober 2018

  Favoriten i köket just nu! Mycket inspirerande recept utan att vara för krångliga. Och otroligt skönt att själv slippa tänka igenom alla potentiella miljökonsekvenser av det en ska laga, att veta att det bara går att slå upp vilken sida som helst och att en klimatforskare redan har tänkt igenom det! Har gett bort flera i present, det har verkligen gått hem :D

 4. God och viktig
  Jonas M, 25 oktober 2018

  Äntligen en bok som jag kan använda när jag navigerar i mänsklighetens ödesfråga. Obligatorisk för alla oss som vill äta gott utan att plågas av dåligt samvete när besticken lagts i kors.

 5. Årets viktigaste bok!
  Lovisa Wirström, 25 oktober 2018

  Kan inget annat än att hålla med tidigare recensioner! Spännande och enkla recept att använda i vardagen och det känns verkligen bra att veta att om jag tillagar ett recept ur denna bok så tänker jag både på mig själv och på vår planet! Väldigt roligt att det även finns en faktadel som verkligen förklarar hållbarhet och hjälper än med svar till ofta förekommande funderingar!

 6. Högaktuell och inspirerande!
  Susanne Voss-Schrader, 1 september 2018

  En informativ, inspirerande och tilltalande bok. Väldigt bra upplägg, både vad gäller fakta och recept. En bok som alla borde ha hemma i sitt kök! Rekommenderas varmt.

 7. Läcker!
  Sofia, 31 augusti 2018

  Enkla recept. De jag testat dessutom goda och populära även bland barnen. Bonus att man dessutom känner att man bidrar till en bra sak.

 8. Läcker och viktig
  Margaretha, 30 augusti 2018

  När jag får boken i min hand så inser jag att jag har saknat den i hela mitt vuxna liv. Fantastiska recept med ingredienser som är bra för planeten. Och en massa bra råd och viktig läsning. Jättesnygg bok som verkligen inspirerar!!

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av författarna