Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
63
Utgivningsdatum
2013-03-25
Förlag
Gothia
Dimensioner
243 x 165 x 5 mm
Vikt
160 g
SAB
Vlbdö
ISBN
9789172059078
Motiverande samtal : praktisk handbok för tandvården (häftad)

Motiverande samtal : praktisk handbok för tandvården

Häftad,  Svenska, 2013-03-25

Slutsåld

Motiverande samtal är en samtalsmetod som passar i alla sammanhang där man vill stimulera en person att förändra sitt beteende. Metoden är evidensbaserad, används på hela livsstilsområdet och rekommenderas i Socialstyrelsens Nationella riktlinjer för vuxentandvård.

I boken MI, Motiverande samtal - praktisk handbok för tandvården beskrivs metoden på ett enkelt sätt och hur den kan tillämpas i tandvården. Boken innehåller många tydliga exempel på MI-samtal om: karies, tandlossning, munhygien, mat, dryck och tobaksbruk. Läsaren får en förståelse för metoden och kan direkt tillämpa den. Målet är att patienterna ska komma till insikt i hur de kan ta eget ansvar för sina tänders hälsa.

Denna andra upplaga har omarbetats och anpassats till det delvis nya sätt att pedagogiskt beskriva MI som W.R. Miller och S. Rollnick har introducerat under senare tid.

De två författarna har båda stor erfarenhet av motiverande samtal som utbildare, behandlare och skribenter: Barbro Holm Ivarsson leg. psykolog och Karin Sjögren leg. tandläkare och odont. dr. Båda är medlemmar av Motivational Interviewing Network of Trainers (MINT).

Röster från läsare
"Boken kommer att bli mycket användbar i den kliniska vardagen! Bra med konkreta exempel för att snabbt kunna pröva MI-tekniken." Margaret Grindefjord, klinikchef, Folktandvården Stockholm

"Lättläst och entusiasmerande! Bra struktur med förklarade typsamtal. Det korta samtalet är viktigt för oss."
Håkan Lönnbark, tandläkare, Folktandvården Hofors

"Boken är lättläst, strukturerad, pedagogisk. Så ska MI fungera i tandvården!"
Therese Sundbye, tandhygienist, Folktandvården Göteborg

"Den är lätt att ta till sig och det finns många bra fallbeskrivningar. En praktisk bok att rekommendera inom tandvården!"
Elisabeth Olofsson-Öberg, tandläkare, Folktandvården Östergötland
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna