Fri från oro, ångest och fobier : råd och tekniker från kognitiv beteendeterapi (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
285
Utgivningsdatum
2005-10-01
Upplaga
Ny utg.
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Wisung, Håkan (medf.)
Dimensioner
178 x 110 x 20 mm
Vikt
160 g
SAB
Vlab,Vlbdö
ISBN
9789172320109

Fri från oro, ångest och fobier : råd och tekniker från kognitiv beteendeterapi

(23 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2005-10-01

Slutsåld

"Psykologerna Maria Farm Larsson och Håkan Wisung beskriver metoder för självhjälp som faktiskt fungerar." ameliaOro eller ångest känner alla människor ibland, men för den som lider av det ofta kan det begränsa livet på ett sätt som inte är önskvärt. Här beskrivs olika ångesttillstånd, till exempel fobier och paniksyndrom, och vad man själv kan göra för att må bättre. Boken utgår från den framgångsrika och alltmer efterfrågade behandlingsmetoden kognitiv beteendeterapi, KBT.Fri från oro, ångest och fobier fungerar också bra som handledning för anhöriga och närstående eller för den allmänt intresserade som vill ta reda på vad KBT är och hur behandlingen går till i praktiken.Maria Farm Larsson är psykolog och KBT-terapeut. Hon arbetar främst med ångest och depression samt med personalstöd i företag och organisationer. Håkan Wisung är psykolog och psykoterapeut. Han är en flitigt anlitad handledare i KBT både vid universitetet och vid olika uppdragsutbildningar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fri från oro, ångest och fobier : råd och tekniker från kognitiv beteendeterapi. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Väldigt informativ med många råd att följa! Ger...
    Eva Björk, 31 maj 2013

    Väldigt informativ med många råd att följa! Ger läsaren en känsla av att det är möjligt att göra något för att förbättra en oönskad situation, och medlen finns i boken.

Visa alla 1 recensioner

Övrig information

En självhjälpsbok som utgår från den framgångsrika behandlingsformen KBT, kognitiv beteendeterapi.
Boken beskriver olika ångesttillstånd, som fobier och paniksyndrom, och förklarar vad man kan göra för att börja må bättre. Den har ett praktiskt och konkret tilltal med detaljerade steg-för-steg-instruktioner för den som vill tillämpa metoderna på egen hand. Den fungerar också bra som handledning för anhöriga och närstående eller för den allmänt intresserade som vill ta reda på vad KBT är och hur det fungerar i praktiken.
Boken vänder sig främst till vuxna men i slutet av varje kapitel finns ett kortare stycke om barn och det aktuella ångesttillståndet. Här finns också information om vart man kan vända sig för att komma i kontakt med utbildade KBT-terapeuter.