Tala om bilder! : tekniskt och kommunikativt om 49 bilder (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
235
Utgivningsdatum
2012-10-16
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Dimensioner
230 x 230 x 19 mm
Vikt
860 g
SAB
Bra,302.2
ISBN
9789173315166
Tala om bilder! : tekniskt och kommunikativt om 49 bilder (häftad)

Tala om bilder! : tekniskt och kommunikativt om 49 bilder

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2012-10-16
409
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Fotografisk teknik och kommunikation tycks leva i skilda världar. Fotografiet får märkligt nog ofta sin tekniska gestaltning utan kommunikativa överväganden. Samtidigt utnyttjar inte kommunikatörer digital bildbehandling till fullo och går därmed miste om möjligheten till förstärkta bilder och budskap. Tala om bilder!, den första i sitt slag, för bildteknikern och bildkommunikatören samman.

Boken bygger på 49 samtal kring 49 fotografier, nyhets- och reklambilder såväl som dokumentära bilder, utifrån teknik och kommunikation. Tonen är ledig och personlig, och här förmedlas mycket kunskap, många insikter, för att inte tala om alla tips och råd. I bokens senare del finns ett lexikon med beskrivningar och förklaringar till teorier, begrepp samt arbetssätt.

Boken vänder sig till fotografer, amatörer, bildälskare och medieintresserade alla som vill öka möjligheten att nå fram med sina fotografier, tekniskt och kommunikativt.

De spännande och medryckande bildsamtalen har förts mellan Bo Bergström och Stefan Ohlsson. Bo Bergström är creative director och har arbetat på ett flertal reklambyråer. Han föreläser om visuell kommunikation och bildkommunikation på universitet, högskolor, reklam- och designskolor samt inom näringslivet. Han är dessutom författare till ett tiotal fackböcker, varav en finns utgiven på åtta språk. Stefan Ohlsson är fotograf och utbildar i digital bildbehandling i en mängd olika sammanhang. Han producerar även fotografiska utställningar för många av landets mest namnkunniga fotografer, skriver om fotografisk teknik i ett flertal tidskrifter och har författat flera böcker om fotografisk teknik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tala om bilder! : tekniskt och kommunikativt om 49 bilder
  2. +
  3. Bildens kraft, makt och ansvar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bildens kraft, makt och ansvar av Bo Bergström (häftad).

Köp båda 2 för 784 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tala om bilder! : tekniskt och kommunikativt om 49 bilder. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Äntligen en bra bok om bara bilder!
    Erik Lilja, 12 april 2014

    Två initierade och intressanta personer samtalar om ett antal utvalda fotografier. Jag har hört några liknande diskussioner med samma personer som film på fotosidan.se, och det är väldigt givande - vad ser de i en bild, hur läser de den, vad har fotografen egentligen gjort - i Bo Bergströms och Stefan Ohlssons ögon i alla fall. Oerhört givande och för mig mycket angelägen bok!!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna