Bildens kraft, makt och ansvar (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
197
Utgivningsdatum
2020-05-27
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Sierra, Mario (form)
Vikt
682 g
SAB
Bra
ISBN
9789173319966
Bildens kraft, makt och ansvar (häftad)

Bildens kraft, makt och ansvar

(1 röst)
Häftad Svenska, 2020-05-27
379
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
  • Köp nu, betala sen med
Bilden är det nya svenska språket, sägs det ofta. Vi kommunicerar ständigt med foto, film, illustrationer och teckningar men inser vi egentligen kraften, makten och det ansvar, inte minst, som detta visuella språk för med sig?

Denna bok bygger på en upplevelse-pedagogik i form av ett samspel mellan aktuellt och klassiskt bildmaterial och korta texter. Tre kapitel sätter igång resonerande tankar och reflektioner i detta omfattande och viktiga ämne.

Ytterligare kapitel kompletterar med strategi, idéarbete och produktion av visuellt material för nyhetsförmedling och kommersiella budskap utifrån relationen mellan beställare, fotograf samt betraktare.

Läsargrupper är (1) studenter på foto-, journalist-, reklam-, design- och kommunikationsutbildningar, (2) professionella visuella kommunikatörer som fotografer, filmare, redigerare, bildchefer, art directors, grafiska formgivare samt (3) en medie- och bildintresserad allmänhet.

Författare är Bo Bergström, föreläsare, utbildare och creative director. Han har skrivit tio böcker om olika aspekter på visuell kommunikation. En av dem är utgiven på engelska samt översatt till nio andra språk världen över. Hans samlade bokutgivning uppgår till ca 200 000 exemplar. Bergström har lång erfarenhet från utbildningar vid universitet och högskolor samt vid olika skolor specialinriktade på visuell kommunikation. Han är rikt prisbelönt, bland annat Guldäggsvinnare. Han är fil kand i konst, litteratur, pedagogik och ledamot i Bild & Ord Akademin samt juryledamot i Svenska Designpriset. Och nu kommer han med sin elfte bok!

-------------

"Bo Bergstrøm har skrevet noe av det beste som finnes om visuell kommunikasjon." Stig-Auden Hansen, fotograf

"Jag läser, upplever, njuter, omskakas och tänker! Tack!" Greta Henriksson, läsare

"Dess bild- och tankerikedom kommer att vara ett nöja att fördjupa sig i under många dagar." Hans Cogne, fotograf, konstnär

"Bo Bergström beskriver visuell kommunikation så pedagogiskt, insiktsfullt och inspirerande som få i Sverige kan ..." Anders Tempelman, manusförfattare och copywriter
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bildens kraft, makt och ansvar
  2. +
  3. 12 talares tankar om möten

De som köpt den här boken har ofta också köpt 12 talares tankar om möten av Erik Mattsson, Sabinije Von Gaffke, Angeli Sjöström Hederberg, Tommy Brotte, Åsa Lindell (kartonnage).

Köp båda 2 för 575 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »