Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
2012-09-07
Upplaga
1
Förlag
Tukan Förlag
Översättare
Carina Jansson
Dimensioner
275 x 201 x 25 mm
Vikt
1200 g
SAB
Qcabc,641.303
ISBN
9789174014686

Plenty : vegetariska favoriter

(33 röster)  |   Läs 10 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2012-09-07

Slutsåld

Kokboken som tagit vegetarisk matlagning till en ny nivå.

Yotam Ottolenghi anses vara en av de mest spännande nya kockarna/kokboksförfattarna. Han är inte själv vegetarian, men är främst inriktat på vegetarisk matlagning. Med denna kokbok tar han vegetarisk mat till en ny nivå. Hans rätter är originella, vackra och innovativa, och han lockar fram fantastiska smaker och skapar spännande smakkombinationer.

Yotam Ottolenghi är verksam i Storbritannien där han driver flera restauranger, men han är ursprungligen från Israel och arvet från Medelhavet är mycket framträdande i hans matlagning. Inspirationen till de 120 vegetariska rätterna i denna kokbok kommer från hans starka förankring i regionen. Rätterna är indelade efter hans favoritingredienser som rotfrukter, squash, svamp, tomater, bönor m.m.

Vinnare av årets Svenska Måltidslitteratur 2013 i kategorin Översatt - vegetarisk måltidslitteratur.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Plenty : vegetariska favoriter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Super!
  Maia, 19 april 2015

  Mitt ständiga tips till alla som vill prova vegetarisk mat. Jättefina recept och helt nya sätt att använda grönsaker och kryddor. Har verkligen öppnat mina ögon och förändrat hur jag lagar mat. Sobanudelwoken med mango och aubergine är bland det godaste jag ätit.

 2. Bra, men alldeles för krångliga recept med råvaror som...
  Rita Bredefeldt, 3 januari 2014

  Bra, men alldeles för krångliga recept med råvaror som inte alltid finns att köpa i Sverige. Fin layout och bra pris.

 3. Riktigt riktigt bra bok. Vegetarianism utan pekpinnar...
  Fredrik Laks Månsson, 5 december 2013

  Riktigt riktigt bra bok. Vegetarianism utan pekpinnar för karnivorer som mig. Spännande recept, bra tillbehör och förslag till rätterna. Vacker att bläddra i.

  Helt enkelt proppfull med inspiration.

 4. Hade skyhöga förväntningar.. Köpte boken efter att ha...
  Linn Lundgren, 18 november 2013

  Hade skyhöga förväntningar.. Köpte boken efter att ha lagat vartenda ett av hans recept som blev publicerade i ica's Buffé. Men finner många av hans recept i boken onödigt krångliga. Spenderade lång tid på att göra "karamelliserad" vitlökspaj, och den blev inte en sån wow-upplevelse som jag hoppats. Fyllda lökar var dock en höjdare.

 5. Härliga och frestande recept. Enda nackdelen kanske är...
  Agneta Ruderfelt, 5 november 2013

  Härliga och frestande recept. Enda nackdelen kanske är att man använder många råvaror som måste importeras och är svåra att hitta ekologiskt odlade. Men helt klart en inspirerande samling recept.

 6. Perfekt present till vegetarianen eller till någon som...
  Klara, 9 juli 2013

  Perfekt present till vegetarianen eller till någon som vill bredda sin vegetariskareceptbank!
  Min syster blev jätteglad, och boken har fina bilder

 7. Boken inspirerar - spännande recept och läckra bilder....
  En matvän, 27 juni 2013

  Boken inspirerar - spännande recept och läckra bilder. Även om vi i vår familj inte är vegetarianer, tycker vi om att äta varierande kost. Speciellt på sommaren vill vi ofta äta lite "lättare" mat och då är vegetarisk mat alldeles utmärkt.

 8. Spännande, lite annorlunda recept som är mycket rolig...
  SF, 12 april 2013

  Spännande, lite annorlunda recept som är mycket rolig läsning för sådana som undertecknad, som gärna läser kokböcker, inte alltid följer recept. Och dessa är inte alltid enkla, snabba recept, utan kommer från en stjärnkock. Mycket inspirerande, och tar vegetarisk matlagning till en ny nivå.

 9. Inspirerande matresa
  Grace, 20 februari 2013

  Fräsch och inspirerande bok med många läckra bilder. Allt jag hittills har lagat har smakat gudomligt. En bok som inspirerar till att vilja lära sig mer om uppdaterad vegetarisk matkonst från världens alla hörn.

 10. Fantastisk bok
  xxx, 20 november 2012

  Super super god bok inta ofta det går att hitta så bra en bok,var du bara vill laga allt i den,hoppas dom andra kommer på svenska:)))

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av Yotam Ottolenghi