Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Albert Bonniers klassiker
Antal sidor
590
Utgivningsdatum
2015-01-13
Utmärkelser
Augustpriset
Förlag
Bonnier Pocket
Dimensioner
178 x 110 x 36 mm
Vikt
323 g
SAB
Hc
ISBN
9789174294583
Händelser vid vatten (pocket)

Händelser vid vatten

(27 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket Svenska, 2015-01-13
59
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
I början av sjuttiotalet är Svartvattnet en tynande norrländsk by bland många andra. Då händer något. Ett dubbelmord långt ute i väglöst land.Det går arton år innan någon börjar ana sanningen om det som skett. Och då blir det lika farligt igen därute i myrlandet. Händelsen har blivit en mörk kraft med verkan in i många människors liv. Det är dessa människor Kerstin Ekmans roman handlar om, deras försök att rädda minne och sammanhang fast de bor i den skugga av glömska som ligger över landsbygdens byar och små samhällen. Men i lika hög grad är det en roman om ett landskap. Människan har farit illa fram med det. När de stora skogsbolagen drar sig tillbaka är det för alltid förändrat av hyggen, vägnät och grustäkter. Kvar är de namnlösa platserna i starrens rike, gungande våta tuvor och sorlande vatten under marken. Vattnet viskar och jämrar, isande klart eller sugande svart. I sommarens bleka nattljus tycks händelser och platser sväva och vandra, lika svårgripbara och tvetydiga som människors minnen och handlingar.

Händelser vid vatten utkom första gången 1993 och belönades bl.a. med Augustpriset, Svenska Deckarakademins pris och Nordiska rådets pris. Sedan dess har romanen gjort ett segertåg över världen och översatts till ett stort antal språk.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Händelser vid vatten
 2. +
 3. Gubbas hage

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gubbas hage av Kerstin Ekman (inbunden).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Händelser vid vatten. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Nja...
  Anna, 13 juni 2018

  Talas ofta om som en av de bästa deckarna och är en känd bok. Jag begriper inte det omdömet, den var ganska seg och jag fattar inte vad många olika partier har med själva mordgåtan att göra egentligen. Väldigt mycket sexscener som inte är heta och inte heller tillför särskilt mycket till storyn.
  Mycket konstig bok som inte alls var så bra som det påstås.
  Att jag ändå orkade läsa ut den tyder på att något var bra iaf. (därav betyget) även om jag inte kan sätta fingret på vad.

 2. En bladvändare
  Ayla, 24 september 2015

  Trots sina 590 sidor kändes den inte lång. Intressant med sin anknytning till verkliga händelser. Jag känner inte till Norrland bra, men det känns som att Kerstin Ekman har fångat stämningarna och människorna på pricken. Naturen har verkligen sitt eget liv i boken - man hör både fåglarnas kvitter och bäckens porlande.

  Jag tycker mycket om boken.

 3. Den bästa bok som skrivits

  Kerstin Ekman skrev ju den här boken för många år sedan och ändå håller jag den som en av de absolut bästa spänningsromaner som skrivits. Är det en deckare, är det en thriller, ett drama eller en mix av allt detta med tillägget erotisk.... Den har allt och är den bok jag läst flest gånger och det verkar som man kan läsa den om och om igen. Språket absoluta toppklass, berättarstilen så spännande och miljöerna så härligt beskrivna. Den borde ha filmats för länge sedan men det är ju inte för sen... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Kerstin Ekman