Ingrid Segerstedt Wiberg : den stridbara (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
505
Utgivningsdatum
2023-09-14
Förlag
Bokförlaget Atlas
Dimensioner
37 x 207 x 143 mm
Vikt
825 g
SAB
Lz Segerstedt Wiberg, Ingrid
ISBN
9789174450736

Ingrid Segerstedt Wiberg : den stridbara

Inbunden,  Svenska, 2023-09-14
219
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hon kallades för "motvallskäring" och "tuffast i stan", och hon både hyllades och prisades för sitt mod - och sin integritet. Ingrid Segerstedt Wiberg var verkligen inte rädd för att utmana, även om det ofta innebar stora rubriker och löpsedlar i pressen. Bakom uppmärksamheten låg ett livslångt och strävsamt engagemang för fred och mänskliga rättigheter, och en unik personlighet.

I denna djupgående biografi, som sträcker sig över närmare hundra år, följer vi Ingrid Segerstedt Wiberg och hennes utveckling från blyg ung kvinna uppvuxen i skuggan av den berömde fadern, chefredaktören vid Göteborgs Handels och Sjöfartstidning, till hennes förvandling till orädd ledarskribent - den första kvinnliga i Sverige - och liberal riksdagspolitiker, som inte ens i plenisalen drog sig för att utmana sitt eget parti.

Christian Catomeris är journalist och författare. Han har tidigare arbetat på SVT och har gett ut flera uppmärksammade böcker.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ingrid Segerstedt Wiberg : den stridbara
  2. +
  3. Den dolda alliansen : Sveriges hemliga Natoförbindelser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den dolda alliansen : Sveriges hemliga Natoförb... av Mikael Holmström (storpocket).

Köp båda 2 för 339 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Christian Catomeris