Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Erik Sandström (del 1)
Antal sidor
350
Utgivningsdatum
2017-06-15
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
178 x 110 x 22 mm
Vikt
197 g
SAB
Hc
ISBN
9789174618037
Levande död (pocket)

Levande död

(27 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2017-06-15
79
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Levande död Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Det är midsommarafton och riktigt varmt. Gävle är förvandlad till en vacker sommarstad. En ung kvinna hittas inlindad i en filt på en trottoarkant. Hon har ett stickmärke i vänster armveck och minns inget från de två senaste dygnen. Ambulanssjuksköterskan Erik Sandström åker motvilligt dit för att hämta henne - snabbt och utan vidare eftertanke avfärdar han henne som en hopplös missbrukare.
Men det är något som inte stämmer. På sjukhuset upptäcker man skyhöga levervärden och i blodet finns spår av paracetamol, den verksamma substansen i flera vanliga smärtstillande mediciner. Kvinnan hämtas så småningom hem av sina anhöriga men avlider kort därefter på grund av en förgiftad lever.
Eriks vän, ordningspolisen Patrik Andréasson, kan inte släppa tanken på att någon kan ha fört bort den unga kvinnan och gett henne en överdos av paracetamol mot hennes vilja.
När en ung man kort därefter försvinner under liknande omständigheter kan Patrik inte låta bli att börja undersöka vad som kan ha hänt, trots att hans far, den kända kriminalkommissarien, avfärdat de båda fallen som olyckshändelser.

Levande död är den första boken i serien om Erik Sandström, ambulanssjuksköterskan vars liv är minst sagt komplicerat och som själv kämpar med ett eskalerande tablettmissbruk. Tillsammans med vännen Patrik bestämmer han sig för att gå till botten med vad som hänt de båda unga.

MIKAEL RESSEM (f. 1979) har själv en gedigen erfarenhet från sjukvården. Redan i tjugoårsåldern började han som ambulanssjukvårdare, utbildade sig till sjuksköterska och har sedan även arbetat ett antal år som chef inom ambulansverksamheten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Levande död
 2. +
 3. Hav utan botten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hav utan botten av Mikael Ressem (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Levande död. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Inget vidare.
  Dubbeldeckarn, 3 september 2019

  Titeln och framsidan känns kittlande och det är med förväntan jag öppnar boken och börjar läsa.
  Det är tydligt att upphovsmannen är väl insatt i såväl Gävles geografi, som medicinska termer. Tyvärr är språkhanteringen i övrigt så fattig att jag efter några sidors läsning, snarare börjar fokusera på detta istället för historien som den med sådan svårighet skall försöka fånga mitt intresse med. Det är tydligt att Ressem själv inte har någon större erfarenhet av att läsa litteratur av klass.

 2. Spännande och välskriven bok
  Jaruzelski, 14 augusti 2019

  Med en bra inläsare. En riktig bladvändare, eller vad man nu ska kalla dem när man lyssnar. Roligt att det är lokalt Gävle och Gävleborg, och intressanta och roliga karaktärer.

 3. Spännande läsning
  Ylva Axner, 12 september 2018

  En mycket spännande och välskriven bok Jag ser fram emot nästa bok av denna författare.Jag sträckläste den,hade svårt att sluta läsa.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Mikael Ressem