De nya dödssynderna : våra mörkaste sidor och hur vi kan hantera dem (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
212
Utgivningsdatum
2015-11-12
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Lindvall, Patrik (form)
Dimensioner
178 x 110 x 14 mm
Vikt
125 g
SAB
Dg
ISBN
9789175034560
De nya dödssynderna : våra mörkaste sidor och hur vi kan hantera dem (pocket)

De nya dödssynderna : våra mörkaste sidor och hur vi kan hantera dem

(17 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket,  Svenska, 2015-11-12
89
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
För snart tio år sedan kom Stefan Einhorns bok Konsten att vara snäll som handlade om betydelsen av att vara en god medmänniska, och har sålts i över 350 000 exemplar samt översatts till 17 språk. Nu återkommer Einhorn till frågorna om gott och ont, men ur ett helt annat perspektiv. I De nya dödssynderna tar han ett helhetsgrepp på de egenskaper som svenska folket anses vara de sämsta. De klassiska sju dödssynderna, högmod, vällust, frosseri, girighet, lättja, vrede och avund har sitt ursprung i den katolska kyrkan och nedtecknades för över 1 500 år sedan. Men de har överlevt och än idag figurerar de i olika sammanhang inom film, litteratur och reklam. Men vilka egenskaper anses idag vara dödssynder och skiljer de sig från de ursprungliga? Efter en brett upplagd opinionsundersökning med över tusen personer, djupintervjuer och samtal med en expertpanel visar det sig att de flesta gamla dödssynderna har ersatts av nya. Einhorn presenterar de överraskande resultaten och illustrerar dem med belysande exempel och träffande historier ur sitt rika liv livet. Einhorn slår fast att om vi vill hantera våra dåliga sidor måste vi bli medvetna om att vi har dem och skriver: "Vi måste bevaka våra mörka sidor och sträva efter att släppa fram våra goda. Insatserna är stora, vår egen lycka och mänsklighetens överlevnad, och det enda vi alla till slut kan göra är vårt bästa."
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. De nya dödssynderna : våra mörkaste sidor och hur vi kan hantera dem
 2. +
 3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 238 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av De nya dödssynderna : våra mörkaste sidor och hur vi kan hantera dem. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Borde läsas av alla
  Annica Hjorth, 22 september 2017

  Om det funnits en samhällsmedborgarkurs att gå så hade den här boken varit med i kurslitteraturen.

  Den synar de mörka sidorna hos oss alla med perspektiv bakåt och framåt i tiden, och över rasgränserna.

  Varför finns våra mörka sidor? Vad kan vi göra med dem? Hur vill vi att mänskligheten utvecklas framöver?

 2. Saknar referenser och djup
  J, 23 augusti 2017

  Den som läst en grundkurs i psykologi, eller på annat sätt fördjupat sig, kommer känna igen många av de studier som tas upp. Det är främst de mest kända som nämns. Övriga hade varit intresserad att studera vidare, men då det inte finns en enda källreferens i boken är detta svårt. Den källkritiska delen av mig tar därför innehållet med skepsis. Även de studier som jag känner till sedan tidigare diskuteras i boken ur ett ganska ensidigt perspektiv, och jag upplever att författaren gärna undvike... Läs hela recensionen

 3. En bok som borde finnas i alla hem!
  Marcus Norlin , 27 februari 2016

  I "De nya dödssynderna" behandlar Einhorn moraliska frågor på djupet; analyserar och hittar sedan samband mellan olika samhällsfenomen. Boken är omfattande och lämnar inga gråa zoner vad gäller ämnet, även om Einhorn inte alltid kan dra en slutsats.

  Boken ger många goda råd och en sund mängd motivation till att förbättra oss som människor. Den banar också väg för underhållande läsning med inslag av verkliga erfarenheter. Om man dessutom uppskattar andras perspektiv på samhällsfrågor ... Läs hela recensionen

 4. Toppen!
  Peter Lennart Wall, 17 februari 2016

  Kan verkligen rekommendera den här, tror inte på Gud utan God! Stefan har en riktigt skön känsla för att vara, nördar ner sej i ett så otroligt viktigt ämne, det imponerar på mej! Den tidigare boken "Konsten att vara snäll" fick mej att fundera på hur jag är och reflekter mer på hur andra är, den nya boken påverkar mig på samma sätt, hur viktigt det är att vara uppmärksam på hur jag är mot andra "what goes around, comes around".

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Stefan Einhorn