Ett jävla solsken : en biografi om Ester Blenda Nordström (ljudbok)
På topplistor
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (248.4 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Marie Richardson
Utgivningsdatum
2017-11-27
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789176518403
Ett jävla solsken : en biografi om Ester Blenda Nordström (ljudbok)

Ett jävla solsken : en biografi om Ester Blenda Nordström (ljudbok)

(7 röster)  |  Läs 4 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2017-11-27
85
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns i Bokus Play - från 89 kr/månad

Provlyssna på alla böcker · dagars fri lyssning

Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Hon var den ostyriga pojkflickan som skickades hemifrån för att bli snäll och foglig. Men Ester Blenda Nordström lät sig aldrig tämjas.Som Sveriges första undersökande reporter gjorde hon det ingen annan vågade. Under falsk identitet slet hon som piga på en bondgård, hon levde ett halvår med samer i Lapplands piskande snöstormar och reste som tredjeklasspassagerare med fattiga emigranter till Amerika. Hon räddade hela byar från svältdöden under finska inbördeskriget och deltog i en flera år lång expedition till ett farligt vulkanområde i Sibirien. De banbrytande reportage som hon tog med sig hem förändrade den svenska journalistiken.Ester Blenda Nordström var en av sin tids pionjärer och stjärnor. Hyllad, beundrad och vän med personer som Anders Zorn, Evert Taube och Elin Wägner. Hon körde motorcykel, rökte pipa och trotsade alla normer som begränsade kvinnors liv i början av 1900-talet.Men så plötsligt tystnade hennes starka röst. De spektakulära äventyren och kampen för ett liv på egna villkor visade sig ha ett högt pris.I den första biografin om Ester Blenda Nordström berättar journalisten och författaren Fatima Bremmer historien om vad som fick Sveriges modigaste journalist att tappa modet. Med hjälp av tidigare okända brevsamlingar och dagböcker porträtteras en av 1900-talets mest fascinerande svenska kvinnor.För källhänvisningar till boken finns en pdf att ladda ner på Bonnier Audios hemsida. www.bonnieraudio.se

Omslagsformgivare: Emilie Crispin Ekström
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Ett jävla solsken : en biografi om Ester Blenda Nordström. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En viktig bok!
  Kompassros, 1 november 2018

  En otroligt välskriven bok om en viktig bit svensk historia. Ett väldigt intressant porträtt av Ester Blenda och hennes samtid.

 2. Lärorik och intressant
  Kior, 14 september 2018

  Fängslande berättelse om en inttessant kvinna. Man får på köpet lära sig en liten del av svensk litteraturhistoria.

 3. Välgjort, spännande, aktuellt!
  E Norin, 17 juni 2018

  Välskrivet om en superintressant kvinna.
  Hennes personlighet lyser genom författarens text.
  Mycket bra inläsning av ljudboken: väl genomarbetad röstgestaltning av Lena Endre (?). (Varför står inte inläsarens namn i bokpresentationen?)

 4. En fantastisk bekantskap
  Mari-Ann Roos, 2 april 2018

  Fatima Bremmer bjuder in till att lära känna Ester Blenda på bästa sätt. Det var ett sort nöje - och förfärligt sorgligt - att följa med på den vindlande resan!

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Ett jävla solsken : en biografi om Ester ...