Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2020-12-21
Upplaga
1
Förlag
Gothia Kompetens AB
Originaltitel
Att äga läraryrket : En guide till ditt liv som lärare
Dimensioner
210 x 148 x 12 mm
Vikt
400 g
SAB
Ea
ISBN
9789177411826
Att äga läraryrket : En guide till ditt liv som lärare (häftad)

Att äga läraryrket : En guide till ditt liv som lärare

Häftad,  Svenska, 2020-12-21
367

8% rabatt med kod MARS8 i kassan

Gäller t.o.m. 4 mars. Villkor.

 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Att äga läraryrket – en guide till ditt liv som lärare är boken som hjälper dig med vägledning i din komplexa lärarvardag. En vardag med många fler situationer än vad lärarutbildningen har haft möjlighet att förbereda dig inför.

Elever, vårdnadshavare, utvecklingssamtal, föräldramöten, läsårsplanering och bedömning. Och så själva undervisningen förstås. För en ny lärare är det många bitar att få ordning på, och en hel del utmaningar att hantera. Att äga läraryrket av lärarna Karin Boberg och Anna Sterlinger Ahlring är en guide som hjälper dig att undvika fallgroparna.

Boken är indelad i tre stora delar med sju fördjupade kapitel vardera. Den första delen berör dig och det som händer i ditt klassrum. Från din anställnings första stund tills du möter din elevgrupp första gången via läsårsplanering och bedömningsförberedelser. Den andra delen berör dig och det du gör när det inte är lektion. Hur du exempelvis hanterar kontakt med andra yrkesgrupper, vårdnadshavare eller skolledning. Den sista delen handlar om dig och hur du ger dig själv möjligheten till ett hållbart yrkesliv genom att sätta gränser, göra personliga scheman samt ta emot hjälp när du behöver.

Författarna har genom utbildning och många timmars undervisning skaffat sig erfarenhet av vad som fungerar och de framhåller strukturen som en viktig grund, både i planeringen, i lektionssituationen och vad läraren lägger sin tid på.

– Boken är en guide som vi hoppas kan vara varje lärares kompis, som en hjälp på vägen för att göra livet som lärare lite smidigare, och roligare, säger Anna Sterlinger Ahlring.

Författarna Karin Boberg och Anna Sterlinger Ahlring är grundskolelärare med lång erfarenhet av läraryrkets alla delar. Anna startade Anna och Philips Lärarpodcast samt är styrelsemedlem i Lärargalan och en uppskattad föreläsare och moderator. Karin bloggar för Skolvärlden och driver den egna bloggen Karin bygger undervisning. Tillsammans har de tidigare skrivit Att äga klassrummet (Gothia Fortbildning).
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Att äga läraryrket : En guide till ditt liv som lärare
 2. +
 3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 596 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Att äga undervisningen : med motivationen i fokus

  Karin Boberg, Anna Sterlinger Ahlring

  Vad kan lärare göra för att motivera eleverna i undervisningen? Motivation är centralt i inlärning. För några elever är faktumet att skolan finns och att de ska vara där tillräckligt för att ...

 • Att äga klassrummet : 10 perspektiv på ledarskap för lärare

  Anna Sterlinger Ahlring, Karin Boberg

  Att äga klassrummet handlar om allt det där du inte fick lära dig på lärarutbildningen, nämligen att leda en klass på riktigt. Den handlar om vad du behöver göra i det som uppstår i vardagen - de små ögonblicken och de små agerandena som gör den s...