Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
111
Utgivningsdatum
2021-01-15
Upplaga
1
Förlag
Gothia Kompetens AB
Originaltitel
Npf och socialtjänsten : Lagstiftning, bemötande och anpassningar
Dimensioner
210 x 148 x 7 mm
Vikt
186 g
SAB
Ohfh-c
ISBN
9789177411994
Npf och socialtjänsten : lagstiftning, bemötande och anpassningar (häftad)

Npf och socialtjänsten : lagstiftning, bemötande och anpassningar

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2021-01-15
362
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Många av de personer som kommer i kontakt med och behöver insatser från socialtjänsten har en neuropsykiatrisk diagnos, en funktionsnedsättning som inte syns utanpå. För att fatta rätt beslut i arbetet behöver vi kunskap och ha rätt glasögon på oss.

Boken Npf och socialtjänsten - lagstiftning, bemötande och anpassningar tar avstamp i socialtjänstens uppdrag, det som ligger till grund för arbetet och beslut om insatser för att sedan gå in på själva lagstiftningen. Hur ska man som professionell förhålla sig till alla de olika lagar - den lagspagetti - som finns i dessa ärenden? Och hur kan man skapa bra möten och anpassa sitt beteende så att alla får den insats de behöver?

Med stor kunnighet och insikt vägleder oss författarna i det sociala arbetet runt personer med npf så att det kan bli bra för både klienter och socialarbetare - att få ett bra liv och att samtidigt göra gott.

Socionomutbildningen innehåller i dag ingenting om denna klientgrupp trots att väldigt många kommer i kontakt med dem i sin yrkesutövning, antingen föräldrar till barn med npf som behöver insatser eller personer själva med en npf-diagnos; boken fyller således ett stort behov för socialtjänsten för att kunna möta denna målgrupp på bästa sätt.

Boken avslutas med ett antal personliga berättelser för att öka förståelsen om hur npf påverkar vardagen för familjelivet.

Elisabeth Sundström Graversen är socionom. Hon arbetar idag som kanslichef på Riksförbundet Attention och är ansvarig för ett treårigt projekt, Familjelyftet, med syfte att stärka föräldrar i familjer med npf och i deras möte med socialtjänsten. Hon har mångårig erfarenhet inom socialt arbete, bland annat som verksamhetschef för ett HVB-hem, och har även haft uppdrag som kommunalråd.

Bo Hejlskov Elvén är psykolog. Han har arbetat med funktionsnedsättningar och beteendeproblem i många år utifrån ett rättighetsperspektiv. Bos forskning vid Birmingham City University handlar om hur professionella och föräldrar tänker kring beteende och vad det innebär för kvaliteten i arbetet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Npf och socialtjänsten : lagstiftning, bemötande och anpassningar
  2. +
  3. Marionetterna : en berättelse om världen som politisk teater

De som köpt den här boken har ofta också köpt Marionetterna : en berättelse om världen som po... av Ingrid Carlberg (inbunden).

Köp båda 2 för 601 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Npf och socialtjänsten : lagstiftning, bemötande och anpassningar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mycket viktig bok för socionomer/socialsekreterare
    Jessica Dannefalk, 15 april 2021

    Mycket intressant bok med bra tips till socionomer/socialsekreterare. Det är otroligt viktigt att dessa diagnoser tas på allvar inom socialtjänstens arbete, vilket också denna bok lyfter fram. Bra tips på vilka perspektiv socionomer/socialsekreterare faktiskt kan arbeta utifrån för att stöjda individer med npf och säkra att det faktiskt utför sitt arbete utifrån socialtjänstens syfte. Saknar dock lite mer fokus på barnen och ungomarna med dessa diagnoser men det kanske kommer längre fram i tiden :)

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna