Den metabola pandemin : det största hotet mot en hållbar framtid (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
481
Utgivningsdatum
2018-12-01
Förlag
Recito Förlag
Dimensioner
35 x 210 x 150 mm
Vikt
763 g
SAB
Vna
ISBN
9789177653059
Den metabola pandemin : det största hotet mot en hållbar framtid (häftad)

Den metabola pandemin : det största hotet mot en hållbar framtid

(13 röster)  |  Läs 5 recensioner
Häftad Svenska, 2018-12-01
229
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Den Metabola Pandemin

Mänskligheten upplever just nu en pandemi av metabol sjuklighet som redan påverkar uppåt halva jordens befolkning. Av alla olika problem på grund av människans påverkan på livsmiljön, är denna pandemi den allvarligaste. Hälsa och livskvalitet för flera miljarder människor är skadad och omfattningen av skadan ökar snabbt. Pandemin skördar redan hälften av alla förtida dödsfall i världen och hotar hela sjukvården med överbelastning.

Orsakerna bakom den metabola pandemin är förändringar i den för oss människor naturliga livsmiljön under 1900-talet som plötsligt gör oss överviktiga och sjuka. Den viktigaste förändringen bakom pandemin är kostrelaterad, men även det ökande bruket av medicinska substanser spelar en viktig roll.

Pandemin började i USA under 1900-talet med industrialiseringen av matproduktionen. Den tog på allvar fart där omkring år 1980, för att sedan sprida sig över nästan hela världen som en löpeld. Sjukligheten börjar oftast med att människor blir överviktiga och/eller utvecklar diabetes-2. Dessa tecken på sjukligheten kan redan spåras hos uppemot två miljarder av alla vuxna människor. Omkring 40 miljoner människor dör i förtid varje år på grund av metabola sjukdomar.

Större delen av mänskligheten lever idag i länder där övervikt och fetma orsakar långt fler dödsfall än undernäring. Pandemin sprider sig nu snabbt även bland barn och ungdomar. Redan beräknas över 40 miljoner barn under fem år och 340 miljoner barn mellan fem till nitton år vara överviktiga eller feta. Detta gör även att diabetes-2 kryper neråt i åldrarna.

Den här boken analyserar bakgrunden till den metabola pandemin och visar på dess underliggande orsaker och vad som kan och bör göras för att stoppa den. Utgångspunkten för analysen av problemet är hur vår livsmiljö förändrats de senaste 100 åren. I nästa steg försöker boken besvara frågorna om vilka specifika förändringar i livsmiljön som triggat igång pandemin, för att försöka besvara frågor om hur pandemin skall kunna hejdas.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den metabola pandemin : det största hotet mot en hållbar framtid
 2. +
 3. Välj hälsa! : mina samlade råd för ett friskare liv - hela berättelsen om antiinflammatorisk kost, god tarmflora och hur du ändrar din livsstil

De som köpt den här boken har ofta också köpt Välj hälsa! : mina samlade råd för ett friskare... av Stig Bengmark (kartonnage).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Den metabola pandemin : det största hotet mot en hållbar framtid. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Sanningen sägs av den kloke Lars Bern
  Bo Axel Tomas Lundberg, 6 februari 2019

  Underbart att någon vågar skriva sanningen. Mycket läsvärd och en motvikt till all tillrättalagt information. Hälsofrågor som Lars Bern tar upp har ju bokstavligen livsavgörande betydelse.

 2. En bok som alla bör läsa.

  En bok som alla bör läsa innan man äter nästa måltid / mellanmål eller vad man nu har tänkt att stoppa i munnen.

 3. Viktig läsning för alla
  Ulf Isaksson, 1 januari 2019

  Lars Bern har verkligen skrivit en superviktig bok för alla att läsa. Den är så väl skriven och tar upp vår tids största problem. Den visar ändå på hur var och en av oss har makten att ta eget ansvar för sin egen hälsa. Även vår miljö, vår konsumtion och vårt industriella samhälle behandlas. Så här finns saker som verkligen alla borde ta del av och upplysas om. Mycket läsvärd och rekommenderas.

 4. Du som vill vara frisk nu och som gammal!
  Håkan Böttcher, 31 december 2018

  Ett måste om man bryr sig om sin hälsa! Enkel o lättläst! Ska man läsa 5 böcker i livet är denna en av dem!

 5. Boken som har en plats i varje bokhylla.
  Anders Gunnar Wiman, 20 december 2018

  Den här boken borde vara en självklarhet i varje bokhylla i alla svenska hem. I dagens samhälle så kan man

  inte lita på vad någon läkare, som är fast i skolmedicinens förvillande okunskap. Vad än Big Pharma har att

  erbjuda, så inte är det för patientens välbefinnande. Big Pharma har inte och har aldrig haft för

  avsikt att bota någon åkomma eller sjukdom, utan att patienten ska vara en en kund hela sitt återstående liv

  och leva med dessa föreskrivna prepar... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Lars Bern

Bloggat om Den metabola pandemin : det största hotet...