Det levande: Om den gränslösa relationen mellan naturen och människan (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
326
Utgivningsdatum
2023-05-02
Förlag
Ordfront förlag
Medarbetare
Ceken, Michael (form)
Dimensioner
215 x 140 x 23 mm
Vikt
478 g
SAB
U
ISBN
9789177753001

Det levande: Om den gränslösa relationen mellan naturen och människan

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-05-02
222
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vad är naturen? En gruva att plundra på resurser, en vildmark för semester, ett harmoniskt system som människan bör lämna i fred eller fågelbordet utanför köksfönstret?

I Det levande utmanar Ann-Helen Meyer von Bremen och Gunnar Rundgren vår syn på naturen. De utgår från sin egen plats på jorden, den lilla uppländska gården Sunnansjö där de odlar grönsaker, sköter sina kor och planterar träd. Därifrån tar berättelsen oss till mammutstäppen i Sibirien, Pablo Escobars flodhästar i Colombia, världens största träd i Kalifornien och exklusivt laxfiske i Vänern.

Med djup kunskap och förundran skildrar de konflikter och komplicerade samarbeten som pågår i naturen, där människan är en av många trådar i livsväven. Därför är det inte bara nödvändigt utan också möjligt att återskapa en hållbar relation mellan oss och allt det andra levande.

"Med avstamp i författarparets småbruk i Uppland skildras naturens konflikter och samarbeten, ofta fördolda för eller framkallade och feltolkade av människan. Kunskaps- och detaljfascinationen sprudlar" Expressen, Sven Olov Karlsson

"Alla som är intresserade av människans förhållande till naturen, vilket alla borde vara, kommer att få med sig något från den här boken." Dagens Arena, Anna Froster
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det levande: Om den gränslösa relationen mellan naturen och människan
 2. +
 3. Kornas planet : om jordens och mångfaldens beskyddare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kornas planet : om jordens och mångfaldens besk... av Ann-Helen Meyer Von Bremen, Gunnar Rundgren (kartonnage).

Köp båda 2 för 439 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Det levande: Om den gränslösa relationen mellan naturen och människan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En av var tids viktigaste böcker
  Eva Gustavsson, 15 februari 2024

  Boken är en rik källa till kunskap om den tid vi miljö-och klimatmässigt befinner oss i. Den borde läsas av alla som bryr sig om framtiden, inte minst politiker och andra beslutsfattare. Den visar också vilken utmaning det är att ta hänsyn naturens komplexa sammanhang i ett alltmer rationaliserat, globaliserat och specialiserat samhälle. Man kan lätt bli desillusionerad, men författarna visar också att även enskilda personer kan bidra till en bättre värld. Att ta ansvar förutsätter dock kunsk... Läs hela recensionen

 2. Vad är natur?
  Marianne Nordlund, 19 september 2023

  Boken passar utmärkt i en bokcirkel och väcker många tankar och leder till intressanta diskussioner.
  Vissa perspektiv mer provocerande än andra.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna