Värma händer (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Böckerna om Betty (del 2)
Antal sidor
426
Utgivningsdatum
2022-08-15
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
217 x 143 x 31 mm
Vikt
591 g
SAB
Hc
ISBN
9789177899686

Värma händer

(63 röster)  |  Läs 10 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-08-15
235
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Nominerad till Adlibrispriset 2022!

»Njutningsläsning när den är som härligast. Smart underhållning med svarta stråk, oväntade vändningar och full av verklighetsnära detaljer om vardagslivet under kriget.« M Magasin

»Tät och intressant Romantik och spänning saknas verkligen inte.« Dala-demokraten

»Med perfekt gehör för Katarina läsaren tillbaka till Sverige i beredskapstid, musik, filmer, affärer, restauranger och dåtidens stjärnor bildar fond. En roman för sträckläsning!« Expressen Söndag

Stockholm, 1942. Det tidigare hembiträdet Betty är nu gift med sonen i doktorsfamiljen Molander. Hon har det mesta som hon kan önska sig: en rar dotter, ett vackert hem, fina kläder och ett stimulerande arbete på Småtrycksförlaget. Men hon är inte lycklig. Äktenskapet knakar i fogarna och hon oroas över makens oförmåga att handskas med pengar och alkohol. Hon grubblar också över vad som egentligen har hänt med dotterns verklige far, den judiske universitetslektorn Martin Fischer, som är spårlöst försvunnen.

I denna andra del i serien Böckerna om Betty följer vi huvudpersonen från 1942 till 1944. Det är en varm roman med tidstroget språk och färgstarka detaljer. Berättelsen kretsar kring de vedermödor som mötte 1940-talets kvinnor. I Bettys fall försöker hon kombinera modersrollen med yrkesarbete. Något som visar sig vara allt annat än enkelt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Värma händer
 2. +
 3. Käraste vänner

De som köpt den här boken har ofta också köpt Käraste vänner av Katarina Widholm (inbunden).

Köp båda 2 för 484 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Värma händer. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Så bra!
  Annika Bendréus, 26 september 2023

  Älskar Widholms sätt att skriva! Väntar med spänning på nästa roman i serien! Hennes enkla men så spännande sätt att skriva,får en att sträckläsa hennes romaner.

 2. Vacker kvinnohistoria
  Siri Johansson (Västerås), 6 augusti 2023

  Jag gillar boken, beskriver lite av svensk kvinnohistoria och sådant tycker jag om att läsa om. Handlar om tiden för min mammas ungdom, så intressant av den anledningen också.

 3. Så fin
  Ingbritt Nyren, 27 mars 2023

  Fantastisk uppföljare till Räkna hjärtslag. Realistisk beskrivning av dåtiden. Hennes utflippade homosexuelle make ställer till det ordentligt. Själv hittade hon den älskade mannen som är far till hennes barn. Han är så klart gift, egoistisk och vill både ha och äta kakan. Dumma fruntimmer får jag lust att säga. Men det ordnar sig med allt och hon kan gå vidare som en fri kvinna.

 4. Fortsättning på "Räkna hjärtslag"
  Birgitta Seifner, 27 mars 2023

  För mig som är född under den perioden som skildras i boken en fin lektion i den tidens historia. Två böcker som jag rekommenderar den yngre generationen för att förstå Sveriges utveckling för oss kvinnor.

 5. Sämre än första boken
  Fabbe, 20 mars 2023

  Förra boken, Räkna hjärtslag var väldigt bra och gjorde att jag hade höga förväntningar på uppföljaren. Dessvärre var inte den lika bra. Värma händer känns banalare, mer såpaaktig i sin story och allt känns tunnare och det ger mig en känsla av att författaren hade en tanke med första boken men att engagemanget inte räcker till en till bok. Det är väldigt synd för det tidstypiska språket och alla andra tidsmarkörer är fortfarande kvar. Det som hänt är att storyn blivit tunnare och tunnare och ... Läs hela recensionen

 6. Riktigt bra men besviken på slutet.
  Pia, 9 november 2022

  Gillade verkligen den här boken som jag gjorde med den första med, men blev så besviken på slutet.
  Det kändes inte realistiskt efter hur man uppfattat den relationen tidigare, så det drar ner betyget från 5 till 4. Hoppas på en fortsättning där man kanske kan få förklarat varför det beslutet togs helt plötsligt.

 7. Fin bertättelse om ett kvinnoöde
  AnneMarie, 23 september 2022

  Läste den första boken och blev så berörd så jag köpte den andra boken Värma händer och tycker att den är lika bra en helt underbar läsning av två fina böcker.

 8. Bra roman
  veronicas_bok_bak_liv, 30 augusti 2022

  Det tidigare hembiträdet Betty är nu gift med sonen i doktorsfamiljen Molander. Hon har en underbar dotter, ett vackert hem, fina kläder och ett stimulerande arbete, men ändå är hon inte lycklig. Äktenskapet är inte tillfredställande och oron över hur maken hanterar alkohol och pengar gnager hos henne och vad har hänt med dotterns verkliga far som är spårlöst försvunnen?

  En så efterlängtad bok, som jag längtat att åter få läsa om Betty. En underbar roman som är välskriven och känns ... Läs hela recensionen

 9. Nästan lika bra som del 1 i serien
  @bettan_bokprataren (Örebro), 19 augusti 2022

  I den efterlängtade uppföljaren till den kritikerrosade romanen Räkna hjärtslag får vi återigen möta den levnadsglada Viola, doktorsparet Molander, den rekorderlige Birger och journalisten Olof Morin. Första delen i serien var enormt bra och jag blev inte besviken på den här andra boken, för den var nästan lika bra.

  En lättläst berättelse fylld av familjehemligheter, värme och kärlek med bra flyt och med ett språk som synkar med den period som den utspelar sig i.
  Kan varmt re... Läs hela recensionen

 10. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 11 augusti 2022

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - Den här boken, Värma händer, av författaren Katarina Widholm, är den andra delen i serien Böckerna om Betty. Den första boken heter Räkna hjärtslag, och den tyckte jag väldigt mycket om. Och jag blev inte besviken på den här andra boken, för den var nästan lika bra. Kan varmt rekommendera boken, men läs då den första delen först. Och jag ser fram emot att följa Betty i förhoppningsvis kommande böcker.

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av Katarina Widholm