Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Jana Kippo (del 1)
Antal sidor
318
Utgivningsdatum
2018-09-25
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Polaris
Medarbetare
Möllersten, Lukas (form)
Dimensioner
216 x 142 x 28 mm
Vikt
503 g
SAB
Hc
ISBN
9789177950981
Jag for ner till bror (inbunden)

Jag for ner till bror

(81 röster)  |  Läs 17 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-09-25
199
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Jag for ner till bror är en ovanligt säker debut som inte ber om ursäkt för någonting. Den har sin egen logik och sin egenbistra, råbarkade skönhet. Borås Tidning Smirnoff sällar sig med största naturlighet till en Sara Lidman, Torgny Lindgren och NikanorTeratologen, men med en heltigenom egen ton och djupsvart humor. Sydsvenska Dagbladet Hon är en sällsynt berättarbegåvning med både bredd och skärpa. Aftonbladet I Smalånger är det mesta som vanligt. Maria har hittats död. Hennes bror håller på att supa ihjäl sig. Harmynte Johnhar ögon som svarta hål i rymden och äldreomsorgen får en ny medarbetare, Janakippo, som stack sin far med en högaffel. Jag for ner till bror är en svart, rå, våldsam och from berättelse. Det är kärleksfullt, passionerat, varmt och tryggt. Svårast av allt är förlåtelsen .
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Jag for ner till bror
 2. +
 3. Vi for upp med mor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vi for upp med mor av Karin Smirnoff (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Det finns 17 recensioner av Jag for ner till bror. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Jag föll pladask.
  LENA SJÖSTRÖM, 6 augusti 2021

  Vad ska jag säga? Jag var fast från första sidan till den sista. Egentligen en tragisk historia det här, men jag skrattade och grät. Smirnoff har ett unikt språk och skildrar miljöerna med stor kärlek.

 2. Kanonbra
  Annette, 12 april 2021

  Läste ut den på nolltid. En berättelse som man längtar efter att få fortsätta läsa. Annorlunda skriven och väldigt bra. Ska läsa övriga i serien så fort som möjligt!

 3. En suverän ny författare för mig
  Ola, 30 mars 2021

  En författare som förmedlar känslor jag känner igen från barndomen och som jag glömt bort. Dessutom en riktigt roligt språk

 4. Klarar inte allt elände
  Inger, 23 februari 2021

  Jag har hört så mycket bra om den, "fantastisk bok", "härlig historia" och underbar läsning på alla sätt så jag hade höga förväntningar - men tyvärr, jag tar mig inte igenom den. Jag får ångest och sömnproblem av den och jag orkar inte med allt det nattsvarta, allt elände, våld och incest. Härligt språk och bra driv annars, men tyvärr är detta inget för mig.

 5. Bland det bästa jag läst!
  Christina Lindskog, 6 september 2020

  En medryckande och mustig bok, Jag har lånat ut min till flera vänner och även gett bort i present. Läser snart om hela serien!
  MVH

 6. En bok som berör alla känslor
  Buffalo Bengt , 27 juni 2020

  En unik läsupplevelse som är svår att beskriva på ett rättvist sätt. Enkelt uttryckt är det ett ganska klassiskt ödebygdsdrama, där språket, känslan och en rejält kaxig ton gör att boken skiljer sej från mängden.
  Språkligt sett är det dock en vattenpelare - antingen älskar man eller hatar man den, men man är skyldig sej själv att åtminstone ge boken 50-70 sidor för att bilda sej den uppfattningen.

 7. Bisarr och engagerande.
  Karl Bertil Berglund, 14 februari 2020

  Boken är mästerligt skriven på ett annorlunda sätt, som gör den intressant och spännande. Det är en sträckläsarbok. Man känner engagemang i handlingen.

 8. Stark bok
  -, 17 augusti 2019

  Denna bok gav mig mycket, den var smärtsam men med en sån stark historia om tragiska familjer och relationer. Hemligheter och sanningar vecklar ut sig och ger spänning. Fantastiskt enkelt och direkt språk med knivskarpa beskrivningar. Jättebra bok. Nu måste jag läsa uppföljaren!

 9. LÄS!
  @bettan_bokprataren (Örebro), 6 augusti 2019

  Det här är en bok som fångade mig snabbt och jag var fast. Den kommer att finnas med mig länge och en sådan bok kan inte annat en bli en fullpottare.
  När jag läste den upplevde jag både ångest och obehag men på ett sätt som gjorde att jag bara måste få veta mer om dessa personer.
  Mer på bloggen https://bokprataren.blogspot.com/2019/08/jag-for-ner-till-bror-karin-smirnoff.html

 10. Kluven
  J. Hansson, 3 februari 2019

  En bok som beskriver det karga livet, det inre kaos ett antal personer lever och det yttre kaos det resulterar i, allt utspelat i en mindre hembygd. Det är avskalat, direkt, berörande, och i allt det svåra finns det ändå en mänsklighet och godhet som hela tiden utmanas men ändå uppvisas. Som drama är det helt ok, stundtals bra. En del av det nya greppet som författaren tar är hennes språkliga hantering som i sig avspeglar det karga, det direkta och inget lindas in. Samtidigt finner jag att ja... Läs hela recensionen

 11. En av dem bästa böcker jag har läst
  Tina, 20 januari 2019

  Jag for ner till bror, en bok som grep tag om mig snabbt och jag var fast. Den kommer att finnas med mig länge. Jag har nog aldrig upplevt sådan ångest och obehag av att läsa en bok tidigare. Misshandel, missbruk och incest. Men samtidigt så är den så fin och vacker på många sätt. Det är inte bara omslaget som är magiskt, språket är både nytt för mig och fantastiskt som gör det lätt att skapa egna bilder under läsningen. Bokens slut lämnade mig med många obesvarade frågor, det finns så mycket... Läs hela recensionen

 12. En klar femma!
  Andreas B, 14 januari 2019

  Årets bästa bok!! Svart, svart men så bra. Starka karaktärer och så noga skrivet, på ett alldeles eget sätt. Jag var fast från första till sista sidan. Beroendeframkallande.

 13. Karg realism
  Tuija Binder Rissanen, 11 januari 2019

  En historia med många bottnar, rakt berättad om en kvinna som återvänder till sin hembygd. Egensinnigt skriven. I berättelsens finns en stark tro på människans grundstyrka och omtanke för andra.

 14. Gammpojkar & morbida relationer i avfolkningsbygd
  Emil Bernhard Magnusson, 11 december 2018

  En färgstark och fängslande berättelse om hur livet kan gestalta sig i en håla i en avfolkningsbygd i Norrland. Beskrivet så initierat att det måste vara självupplevt och med ett språk så målande att man känner tristessen och hopplösheten in på bara skinnet. Hur endast spriten och alkoholismen återstår för de oföretagsamma. Och för de gamla ensamstående, att invänta hemtjänsten och döden. Spänningen som byggs upp kring barn som misshandlas och de som måst lämnas bort till ett ovisst öde bygge... Läs hela recensionen

 15. Fantastisk bok!
  Bokälskare, 1 december 2018

  En underbar bok med ett mycket unikt språk! Berättelsen griper tag i en redan vid första sidan och släpper inte greppet förrän man läst ut den. Väl värd sin Augustnominering!

 16. Underbar bok - årets julklapp?!!!!
  Eva Isaksson, 1 december 2018

  Bland det bästa jag läst på länge. Berättelsen vävs fram med ett språk som är sitt eget. Augustnominerad med all rätt. Jag ser redan fram emot del två.

 17. Inte alls i min smak
  Kaffeläsaren, 28 november 2018

  Det är inte särskilt ofta som jag ger upp böcker. Men det händer då och då. Jag har lyssnat på Jag for ner till bror. Vet inte om det är för att jag lyssnar istället för läser själv som bidrar till att jag ogillar den, har fortfarande svårt att lyssna på böcker och hålla intresset uppe. Men har även svårt för hela historien. Osympatiska personer, incest och massa elände. Nej tack! Kanske ger jag den en ny chans och försöker läsa den själv istället. Eller så struntar jag i det.. Har lyssnat i ... Läs hela recensionen

Visa alla 17 recensioner

Fler böcker av Karin Smirnoff