Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Jana Kippo (del 3)
Antal sidor
346
Utgivningsdatum
2020-04-23
Förlag
Bokförlaget Polaris
Dimensioner
217 x 145 x 30 mm
Vikt
530 g
SAB
Hc
ISBN
9789177952022
Sen for jag hem (inbunden)

Sen for jag hem

(106 röster)  |  Läs 10 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-04-23
219
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Sen for jag hem Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Janakippo lämnar Smalånger för att delta i en utställning i Stockholm. Där kommer hennes förflutna åter en gång i kapp henne, samtidigt som nya möjligheter öppnar sig. Kanske innebär det en chans till ett värdigt liv. Med kärleken och konsten som kraft. Om det inte vore för john bror diana och de andra som kallar från norr. Med sina två första böcker om janakippo, Jag for ner till bror och Vi for upp med mor, etablerade sig Karin Smirnoff som en berättare av rang hyllad för sin särpräglade stil och djupt uppskattad för sin känsla för det mänskliga. Sen for jag hem är den dramatiska tredje romanen om janakippo som fullbordar trilogin.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sen for jag hem
 2. +
 3. Vi for upp med mor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vi for upp med mor av Karin Smirnoff (inbunden).

Köp båda 2 för 415 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Sen for jag hem. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bladvändare.
  Stella , 9 augusti 2022

  Fantastiskt skriven där författaren verkligen lyckas med att få läsaren komma in i karaktärerna. Ingår i en serie där jag fick mersmak för varje ny del och vill bara läsa mer.

 2. Läs och njut
  Agnes, 19 november 2020

  Det här är sista delen av Karin Smirnoffs trilogi, och nu har jag blivit van vid att hon skriver alla egennamn med små bokstäver. Tänkte inte ens på det till slut. Inte ens när hon skrev: "han stod jamesdeanlutad mot bilen." Det är verkligen kul att få lära sig något nytt som t ex alla speciella uttryck de har uppe i norra Sverige, och att få läsa dem i sådana bra och välskrivna böcker. De innehåller mycket humor, sex, hemskheter, kyla, blod och död. Helt enkelt allt du kan önska och lite till.

 3. Sen for jag hem
  Birgitta Pettersson, 18 november 2020

  De första böckerna i denna serie fick båda en femma av mig. "Sen for jag hem" var bra men inte riktigt i klass som de två första.

 4. Vilka vändningar!
  Carina Anklew, 17 november 2020

  Så spännande och oförutsägbar! Jag vill bara bläddra på! Förvånad, fascinerad och engagerad! Det är ett härligt flöde genom hela berättelsen. Hejja Karin!

 5. Genial bok
  Anders Staffan , 22 september 2020

  Det är ett utmärkt grepp att förlägga del av bok 3 i Bohuslän. Likheterna med Jana Kippos hembygd är slående: kargt klimat där befolkningen historiskt sett varit utlämnat till "elementen"; en tradition av sträng religiös tro och tidvis hög arbetslöshet. Genom att lämna hembygden får Jana Kippo perspektiv på tillvaron. Dessutom möter hon en konstnär som hela tiden utmanar henne och inte stryker henne medhårs. Detta gör att hon kan gå vidare i livet och inte bara låta sig styras av "omständighe... Läs hela recensionen

 6. Samma magiska språk
  Bokmalen, 11 september 2020

  Samma magiska språk som i del 1 och 2 men jag hade gärna hoppat över "utflykten" till Bohuslän. Det avsnittet kändes mer som utfyllnad.

 7. Intressant avslutning på trilogi
  Ingrid Nettervik, 3 september 2020

  Jag gillar Karin Smirnoffs korthuggna språk. Hon har skapat ett eget idiom med sitt sätt att skriva. Jag har med stor behållning läst de tre böckerna. Den avslutande delen var ingen besvikelse. Den gav en rimlig avslutning på Jana Kippos upplevelser i hembygden. Hennes lerfigurer blir uppskattade på utställningen i Stockholm och hon får möta nya intressanta människor innan hon till sist far hem.

 8. janakippo går ut med bravur
  Buffalo Bengt , 27 juni 2020

  Karin Smirnoff knyter ihop säcken med denna avslutande del, där hennes känsla för detaljer i relationsdraman fullständigt krossar.
  Jag hoppas verkligen att Smirnoff tänker skriva vidare även efter denna trilogi.

 9. Fantastisk läsupplevelse
  @bokslukarfeministen, 13 maj 2020

  Jag håller med det som jag sett många andra skrivit om att Sen for jag hem är bättre än den första boken men inte riktigt lika bra som andra boken, dock är den ändå en fantastisk läsupplevelse som en genast fastnar i och inte kan sluta läsa. Smirnoff skriver på ett så unikt sätt, och jag älskar det dialektala språket som nästan får mig som är från Piteå att känna mig hemma. Jag njuter av det mörka i romanen med skräckblandad förtjusning och ser verkligen fram emot att följa hennes författarsk... Läs hela recensionen

 10. Magisk, mörk och mäktig
  @bettan_bokprataren (Örebro), 5 maj 2020

  Den här trilogin är magisk, alla tre böckerna är sådana som dra in dig direkt i handlingen trots att de är fulla av svärta, ångest och obehag så måste jag bara att fortsätta läsa, läsa tills boken är slut. Man är helt enkelt fast och måste bara veta, bara en sida till. Nu när jag har läst alla tre så kan jag bara sammanfatta dem med att ettan var tillägnad brodern, tvåan modren och i trean får vi följa Jana hon försöker rodda i sitt liv och vi får följa hennes väg och förstå vad det är som ha... Läs hela recensionen

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av Karin Smirnoff

Bokvideo