Skamlös (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2018-08-08
Förlag
Bonnier Carlsen
Originaltitel
Skamløs
Medarbetare
Christensen, Mimmi (form) / Gossé, Maria (foto)
Illustratör/Fotograf
Esra Röise
Dimensioner
215 x 155 x 20 mm
Vikt
502 g
SAB
uDokb
ISBN
9789178030736
Skamlös (inbunden)

Skamlös

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2018-08-08
219
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  39
Visa alla 1 format & utgåvor
Hur hittar du dig själv när andra ständigt berättar för dig vem du borde vara?Under drygt ett år samlade Nancy Herz, Sofia Nesrine Srour och Amina Bile in berättelser från tjejer och unga kvinnor från minoritetsmiljöer som upplevt negativ social kontroll.Beväpnade med öppenhet, fakta och en stor del humor gick de till angrepp mot de strukturer och förväntningar som gör anspråk på att begränsa kvinnors frihet och makt över sina egna kroppar och liv. I norsk media blev de kända som "De skamlösa tjejerna".

I deras bokdebut "Skamlös" diskuteras hur det är att ständigt begränsas, tillrättavisas och skambeläggas. Hur frustrerande det är att klassiskt kvinnoförtryck göms undan bakom skeva uppfattningar om religion eller kultur.Och med hjälp av alla berättelser och vittnesmål som författarna har samlat in ger de en bild av hur ord som "skam" och "heder" systematiskt missbrukas för att förtrycka kvinnor och tjejer. Ett problem som är lika allvarligt i Norge som i Sverige, men som många tidigare haft svårt för att närma sig. Men det är slut med det nu.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skamlös
 2. +
 3. Resan till Interversum

De som köpt den här boken har ofta också köpt Resan till Interversum av Maria Frensborg, Tomu, Yumi (inbunden).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Skamlös. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Borde finnas på varje skola
  Annil, 26 november 2020

  Otroligt bra underlag för diskussioner i klasser eller tjejgrupper. Gav även mi som svenskfödd många tankeställare. Lättläst men blytungt och viktigt tema.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Schamlos

  Amina Bile, Sofia Nesrine Srour, Nancy Herz

  Für Mÿdchen ab 12 Jahren. Und für alle Interessierten und Toleranten, die sich mit anderen Kulturen beschÿftigen wollen.Drei junge Frauen ? Muslimas, Bloggerinnen, Feministinnen ? beziehen Position: Wie fühlt es sich an, stÿndig zwischen den...