Inte lögn, inte sant : medierna och verkligheten (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (135.2 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Staffan Dopping
Utgivningsdatum
2020-06-02
Förlag
Fri Tanke Förlag
ISBN
9789178197132
Inte lögn, inte sant : medierna och verkligheten (ljudbok)

Inte lögn, inte sant : medierna och verkligheten Ljudbok

(1 röst)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2020-06-02

Styckköp

122

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Hur kommer det sig att det vanligtvis tämligen gråtrista och vardagslunkande svenska samhället kan framstå som så dramatiskt, färgstarkt och sensationellt när vi tar del av det i medial förpackning? Journalistiken är en del av upplevelseindustrin, där en av de viktigaste drivkrafterna är att inte tappa publikens intresse. Medierna mörklägger inte, däremot färglägger de. För att dramatisera och locka till sig publik. Det är medielogiken, dumbom!

Medierävarna Staffan Dopping och Stig-Björn Ljunggren hävdar att den mediala verkligheten närmast tvångsmässigt skiljer sig från den verkliga verkligheten . Även om medierna generellt inte sprider lögner, är det rimligt för mediekonsumenter att utgå från att det som sägs i tidningsartiklar och på tv inte är helt sant. Vi bör göra som bra journalister gör: söka flera oberoende källor innan vi tror på något.

Staffan Dopping är journalist och programledare. Han har tidigare arbetat på Sveriges Radio, SVT och TV4 och är nu verksam på nättidningen Kvartal.

Stig-Björn Ljunggren är statsvetare och socialdemokratisk debattör. Han tillträder i mars 2020 som politisk chefredaktör på tidningen Sydöstran.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • 2071 : på spaning efter socialdemokratins framtid

    Stig-Björn Ljunggren, Mike Enocksson

    Socialdemokratin är en politisk rörelse där olika tanketraditioner ryms under ett och samma tak - en rörelse som består av en "ideologisk mosaik". Socialdemokrati är även en egen politisk ideologi, en ideologi som kan ställas mellan soci...