Den långa vägen hem (inbunden) Den långa vägen hem
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Kommissarie Gamache (del 10)
Antal sidor
405
Utgivningsdatum
2020-09-07
Förlag
Modernista
Översättare
Carla Wiberg
Originaltitel
The Long Way Home
Dimensioner
218 x 144 x 30 mm
Vikt
592 g
SAB
Hce
ISBN
9789178934799
Den långa vägen hem (inbunden)

Den långa vägen hem

(35 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-09-07
59 148 Du sparar 89 kr!
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
»Det är en njutning att läsa Louise Pennys böcker.« Lotta Olsson, DN

»Fullkomligt lysande blandning av klassisk deckargåta och djuplodande psykolog.« New York Times

»En makalös deckarserie som inte liknar någon annan.« Annzahstories

Före detta kriminalkommissarie Armand Gamache är lyckligt pensionerad i den lilla byn Three Pines. Varma sommarmorgnar sitter han på en fridfull liten bänk och läser och småpratar med en av sina grannar, Clara Morrow.
Men en morgon avbryter Clara honom i hans läsning och berättar att hennes exmake, konstnären Peter Morrow, inte kommit på besök som utlovat till årsdagen av deras separation. Hon vill att Gamache ska hjälpa henne hitta honom. Gamache läser klart en rad i sin bok - »Och himmelen har makt att bota varje syndsjuk själ« - och reser sig sedan upp och följer med Clara.
Tillsammans med sin före detta kollega Jean-Guy Beauvoir, Clara och vännen Myrna Landers tar sig Gamache allt djupare in i Québec. Och allt djupare in i Peter Morrows själ - en man beredd att göra allt för att återfå sin berömmelse som konstnär. Resan tar dem till mynningen av St Lawrencefloden, ett område så ödsligt att de första sjömännen kallade det »landet Gud gav Kain«.
Och här konfronteras de med den skada som kan orsakas av »en själ sjuk av synd«...
I svensk översättning av Carla Wiberg.

LOUISE PENNY är en kanadensisk deckarförfattare som översatts till ett trettiotal språk och sålt över tre miljoner böcker bara i Nordamerika. Hennes deckarserie - som fått henne att kallas en modern Agatha Christie - utspelar sig i Québec i Kanada, med kriminalkommissarie Armand Gamache som huvudperson. Louise Penny har vunnit The Barry Award, The Agatha Award för Bästa kriminalroman sju gånger och Anthony-priset fem gånger.

»En väldigt spännande, underhållande och läsvärd roadtrip. Underbar läsning.« Kapprakt

»Den långa vägen hem är mer än en spänningsroman, det är en filosofisk betraktelse över mänskliga tillkortakommanden.« Lottens bokblogg
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den långa vägen hem
 2. +
 3. Det vackra mysteriet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det vackra mysteriet av Louise Penny (inbunden).

Köp båda 2 för 118 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Den långa vägen hem. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Besviken
  AnneMarie, 22 september 2021

  Tycker att Louise Penny pressar ut så mycket som möjligt av pensionären Gamache. Det är för mycket känslomässigt dravel i boken är inte intressant att läsa om konstnären Morrows försvinnande och ambivalenta fru..

 2. Underbara Louise Penny
  Helena Gävert, 17 januari 2021

  Kriminalkommissarie Gamache har gått i pension och flyttat till Three Pines.Inte har han slutat att lösa problem och att hjälpa vännerna i byn.Persongalleriet är helt underbart och de är som de alltid är i hennes böcker otroligt komplexa och intressanta ingen är den andre lik.Tycker att hon är lika bra som Agatha Christie i sin intrigskapande och klurighet

 3. Louise Penny fängslar
  Birgitta K, 26 oktober 2020

  Som vanligt fängslar Louise Penny med sin miljöbeskrivning, sin personskildring och med sin psykologiska "gåta". Handlingen känns närstan underordnad de bägge första litterära kvaliteterna. Den senaste delen i Gamache-serien är klart läsvärd, om än kanske något mindre spännande än de senaste två föregående delarna.

 4. Besviken
  HelenaS, 11 oktober 2020

  Jag är ett fan av kommisarie Gamache, har läst alla böcker i serien men måste tillstå att denna del inte håller samma kvalitet som de andra. Spänningen uteblir, och det känns mest som att man läser ett evigt samtal mellan de inblandade. Skönt att jag läst ut den nu. Väntar med förväntning på en bra nästa bok i serien.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Louise Penny