Tyst jord (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
380
Utgivningsdatum
2022-03-21
Förlag
Volante
ISBN
9789179651909
Tyst jord (e-bok)

Tyst jord E-bok

Insekternas framtid är också vår

E-bok (EPUB), Svenska, 2022-03-21

Styckköp

183

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Om vi vill hålla jorden inte bara snurrande utan surrande och full av liv ? då måste vi börja med dess allra minsta välgörare. Insekterna är helt avgörande för allt liv på jorden. Utan dem kommer världen som vi känner den och är beroende av den inte att fungera längre.

Dave Goulson har ägnat sitt liv åt att studera insekter. Han har kommit att bli en favorit bland bokläsare med en serie älskade böcker om humlor och andra insekter och det fascinerande livet i naturen alldeles runt knuten. Nu använder han all sin erfarenhet och berättarkunskap för att väcka vår uppmärksamhet på ett nattsvart framtidsscenario. Men alla läsare av honom kommer att känna igen sig i kärleken till insekterna och blicken för det vidunderliga i naturens många märkvärdiga små sexbenta karaktärer.

Tyst jord är lika delar kärleksförklaring till insekter, elegi över en värld på väg att förloras och kamplystet manifest för en grönare planet. Dave Goulson vill få med oss alla i kampen: från politikerna och företagarna till var och en av oss som har en trädgård eller täppa. Det är knappt om tid ? men med vår hjälp har världens insekter en chans att hämta sig. Steg för steg och med gemensamma krafter är den till synes gigantiska utmaningen faktiskt lättare att klara av än man kan tro. Och det finns ingen tryggare guide på vägen än insektsfantasten Dave Goulson.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Goulson Dave

  • Galen i humlor

    Goulson Dave

    Galen i humlor är en gränslös kärleksförklaring till en liten men mycket betydelsefull varelse. Med engagemang och värme berättar biologiprofessorn Dave Goulson allt som ar värt att veta om humlor (och lite till). Har ryms också en större berättel...

  • Galen i insekter

    Goulson Dave

    Från författaren till succén "Galen i humlor" "Jag vill få dig att betrakta vår värld med nya ögon, förmå dig att gå ut i din trädgård eller i en park och ställa dig på knä och titta. Det finns så mycket att se. Om du tittar tillräckligt nära kan ...