Mitten : en måttfull stridsskrift i polariseringens tid (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
173
Utgivningsdatum
2022-06-02
Förlag
Volante
Dimensioner
195 x 125 x 14 mm
Vikt
236 g
SAB
Oc
ISBN
9789179652227

Mitten : en måttfull stridsskrift i polariseringens tid

Häftad,  Svenska, 2022-06-02
192
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I svensk politik spottas det ständigt mot mittcirkeln. Det talas om "den tomma mitten". Knappt någon politiker verkar vilja vara där och de sociala mediernas polariserande logik tvingar ut debatten på kanterna. Backa aldrig, erkänn inga misstag, kompromissa absolut inte. Mitten och allt som är förknippat med den verkar närmast vara något föraktat i vårt land. Men är det verkligen så?

Det där sättet att tänka, tala och debattera ligger förstås inte bara långt ifrån hur vi människor egentligen fungerar. Det är också något helt annat än vad folk faktiskt vill ha. I själva verket befinner sig de flesta svenska väljare just i mitten den är full av människor. Det är bara de politiska partierna som lämnat den.

Med samförstånd och halvvägsmöten som utgångspunkt hoppas Per Svensson & Svante Weyler nu kunna påverka valdebatten. Mitten : En måttfull stridsskrift i polariseringens tid är en bok i fyra delar: Den börjar biografiskt, med författarnas egen politiska utveckling och livsväg från mitten till mitten. Därefter tittar den närmare på mitten som ideologiskt projekt, tanken om allmänningarna och det gemensamma, med den svenska skolan som praktiskt exempel. Sedan studeras mittens filosofi , med Isaiah Berlin som ledsagare. Slutligen landar vi i mittens politik i praktiken där måttfullheten och institutionernas långsamhet råder.

Mitten : En måttfull stridsskrift i polariseringens tid är en blandning av berättelser, analyser och agitation. Den utkommer i maj 2022.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mitten : en måttfull stridsskrift i polariseringens tid
  2. +
  3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 281 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna