Röster om yttrandefrihet (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
49
Utgivningsdatum
2022-03-31
Förlag
Internationell Arena
ISBN
9789180590839
Röster om yttrandefrihet (e-bok)

Röster om yttrandefrihet E-bok

Vart är Europa på väg?

E-bok,  Svenska, 2022-03-31
32

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Detta är vår andra skrift kring frågan om vart Europa är på väg. Här lyfter vi frågan om press- och yttrandefrihet i dagens Europa. Vi vill bidra med exempel på hur demokratin urholkas, hur press- och yttrandefrihet undermineras.

Det är 12 texter från skribenter, journalister och forskare som utifrån ett internationellt perspektiv diskuterar hur press- och yttrandefrihet undermineras i Europa och vad som krävs för att försvara dem.
Det handlar om ofrivillig självcensur när kulturarbetare och journalister tvingas anpassa sig till snäva regler för att kunna arbeta, om lagstiftning i Spanien med munkavlelagen som fängslar rappare som Pablo Hassel, om visselblåsare som Assange som förföljs för att ha avslöjat USA:s brott i Irak. Hur journalister och hela länder skräms till tystnad när stormakter försöker ingripa och påverka medier i europeiska länder. Om hur Turkiet och Ungern systematiskt kränker rätten till yttrandefrihet.
Boken tar även upp hur censuren och krigspropagandan, nu under pågående krig, underminerar press-och yttrandefrihet i Europa.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »