Nationalekonomi för vänster : teorier för jämlikhet och välfärd (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
227
Utgivningsdatum
2011-03-15
Förlag
Kata Förlag
Dimensioner
210 x 135 x 15 mm
Vikt
300 g
SAB
Ocga
ISBN
9789186601010
Nationalekonomi för vänster : teorier för jämlikhet och välfärd (häftad)

Nationalekonomi för vänster : teorier för jämlikhet och välfärd

(11 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2011-03-15

Slutsåld

Kan nationalekonomisk teori användas för att argumentera för värden som jämlikhet och en ambitiös välfärd?

I det offentliga samtalet presenteras ofta national ekonomisk forskning på ett onyanserat sätt som kan ge intrycket att mindre statliga regleringar och mer privata lösningar är vetenskapens universalverktyg. Den här bil den gör dock inte nationalekonomin rättvisa. National ekonomin är ett brett forskningsfält och långt ifrån så ideologiskt enkelspårig som många verkar tro. I själva verket kan den nationalekonomiska forskningen användas för att försvara såväl aktiv jämställdhetspolitik och små inkomstklyftor som en ambitiös offentlig sektor. Men hur ser dessa nationalekonomiska analyser ut?

I Nationalekonomi för vänstern får läsaren på ett intresse väckande sätt bekanta sig med nationalekonomins röda sida. Boken behandlar såväl nationalekonomins grundbe grepp som modern ekonomisk forskning och går både att läsa av den som redan är bevandrad i nationalekonomisk teori och den som är ny inför ämnet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Nationalekonomi för vänster : teorier för jämlikhet och välfärd. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ingen bok för högerlobbyister!
  Stefan Mesaros, 29 maj 2015

  I nästan all litteratur om nationalekonomi i allmänhet, verkar vara skrivna av borgerligt inriktade nationalekonomer. Även mycket av studentlitteraturen. Men inte denna lilla bok. Boken beskriver ett socialistiskt alternativ, som faktiskt inte minner om svunna
  Palmetider. Dock efterlyser jag betydligt mer synliga paralleller till den mer nyliberala synen på finans och penningpolitiken. Skulle varit intressant med mera konkreta fakta som talar för den socialistiska synen. Det saknade man.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Peter Gerlach

 • Build a Co-parenting Team

  Peter Gerlach

  Literature suggests that over 60% of American stepfamilies divorce, psychologically or legally. This translates into millions of anguished, traumatized adults and kids, who form an invisible subculture on our continent. There seem to be five combi...