Ambivalenta offernarrativ: Unga män, etnicitet och maskulinitet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
131
Utgivningsdatum
2021-11-30
Upplaga
1
Förlag
Bokbox Förlag
Dimensioner
218 x 1465 x 9 mm
Vikt
232 g
ISBN
9789186980740
Ambivalenta offernarrativ: Unga män, etnicitet och maskulinitet (häftad)

Ambivalenta offernarrativ: Unga män, etnicitet och maskulinitet

Häftad,  Svenska, 2021-11-30
281

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
I denna bok beskrivs och analyseras unga mäns berättelser om utsatthet för misshandel, rån och hot. Boken syftar till att visa på komplexiteten i ämnen som brott, offerskap och etnicitet.

Ungdomar med svensk respektive invandrarbakgrund beskriver ofta varandra utifrån ett "vi" och ett "dom". I mediaskildringar har denna dikotomi förstärkts vad gäller brottslighet och offererfarenhet. Men hur beskriver de ungdomar vi har intervjuat sina erfarenheter? Är det överhuvudtaget relevant vilken bakgrund gärningsmännen har?

När unga män berättar om att de blivit utsatta för rån eller misshandel är inte alltid den egna eller andras bakgrund det väsentliga. Ofta är det istället en underförstådd manlighet och deltagande i en ungdomskultur som de unga männen resonerar kring.

I boken uppmärksammas samtidigt hur etnicitet (den egna och andras) kan användas som en retorisk resurs i samtal när man vill diskutera sin egen utveckling, samhällsfrågor eller frågor om polisanmälningar.

VERONIKA BURCAR ALM är docent i sociologi, verksam vid Sociologiska institutionen, Lunds universitet. Hon forskar bl a om ungdomars upplevelser av våld och hot, våld i syskonrelationer och digital crowdsourcing. ANNA RYPI är lektor verksam i sociologi och socialt arbete vid Sociologiska institutionen och Socialhögskolan, Lunds universitet. Hennes forskning har kretsat kring brottsutsatthet från olika perspektiv, t ex våld i syskonrelationer, medling vid brott, ungas upplevelser av våld. MALIN ÅKERSTRÖM är sociolog och professor vid Lunds universitet. Hon har skrivit om ungdomsvård, korruption och administrationens lockelser.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ambivalenta offernarrativ: Unga män, etnicitet och maskulinitet
  2. +
  3. Den perfekta mannen? :  maskulinitet och kropp i omvandling

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den perfekta mannen? : maskulinitet och kropp ... av Jesper Andreasson, Thomas Johansson (häftad).

Köp båda 2 för 520 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna