Effektfull : detaljerade studier av ledarskap - så ökar du effekten av din tid (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2017-10-05
Upplaga
1
Förlag
Volante
Medarbetare
Lindström, Conny (form)
Dimensioner
220 x 165 x 17 mm
Vikt
460 g
SAB
Qbab
ISBN
9789188123978
Effektfull : detaljerade studier av ledarskap - så ökar du effekten av din tid (häftad)

Effektfull : detaljerade studier av ledarskap - så ökar du effekten av din tid

(8 röster)
Häftad,  Svenska, 2017-10-05
359
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
En kolibri gör 80 vingslag per sekund, en svala gör bara fem. Så vem är bäst på att flyga? Den som flaxar mest eller den som får ut störst effekt av varje vingslag? Simon Elvnäs har i en världsunik forskningsstudie filmat hundratals ledare och kartlagt deras beteenden. Slutsatsen är att chefer inte gör vad de ska göra, vad de vill göra, eller ens vad de tror att de gör. Den här boken presenterar en ny modell för ett effektfullt ledarskap baserad på verksamhetens, medarbetarnas och ledarens faktiska behov. Ett medvetet ledarskap där ledaren i stället för att göra mer av allt, gör mindre men rätt. Ur boken: "Som ledare styr du över vad som händer under 35 procent av din arbetstid. 65 procent av tiden är det händelserna som styr dig. Vi har räknat. På engelska finns begreppen effective och efficient. I Sverige använder vi bara ordet effektiv. I den här boken introducerar jag begreppet effektfull. Effektiv handlar om att få saker gjorda. Effektfull handlar om att göra saker på rätt sätt. När effektivitet dominerar över effektfullhet blir det många snabba möten och ledaren dränks av följdfrågor och missförstånd. Målet med den här boken är att bryta ned och illustrera vad som gör en ledare effektfull. Ledarskap är påverkan, men långt ifrån alla ledare påverkar som de önskar eller borde." Simon Elvnäs är forskare vid Kungliga tekniska högskolan i Stockholm. På plats inne i verksamheter har han och hans forskningsgrupp filmat över fem hundra ledare, vilket innebär tusentals filmer och observationer från ett tiotal branscher bevis på vad ledare egentligen gör när de utövar ledarskap.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Effektfull : detaljerade studier av ledarskap - så ökar du effekten av din tid
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 559 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Simon Elvnäs

  • Effektfull

    Simon Elvnäs

    Detaljerade studier av ledarskap - så ökar du effekten av din tid En kolibri gör 80 vingslag per sekund, en svala gör bara fem. Så vem är bäst på att flyga? Den som flaxar mest eller den som får ut störst effekt av varje vingslag? Glöm effektiv. B...