Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Absint (del 10)
Antal sidor
188
Utgivningsdatum
2018-01-16
Upplaga
1
Förlag
Nilsson Förlag
Översättare
Per Holmer
Originaltitel
De thuiswacht
Medarbetare
Björkqvist, Anette (form)
Dimensioner
187 x 127 x 8 mm
Vikt
236 g
SAB
Hce
ISBN
9789188155405
Trädet och vinrankan (häftad)

Trädet och vinrankan

Häftad,  Svenska, 2018-01-16
229
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Nederländerna i slutet av 1930-talet. Bea är en blyg, eftertänksam och försiktig ung kvinna som arbetar som sekreterare. En dag möter hon Erica som är hennes diametrala motsats: en ung, orädd journalist som ofta ger sig in i passionerade och stormiga förhållanden med andra kvinnor. Efter några månaders bekantskap bestämmer de sig för att flytta ihop men deras relation blir komplicerad. Bea är som besatt av Erica, men skammen och rädslan får henne att förneka sina starka känslor. Men när hon inser att Erica befinner sig i fara inte bara på grund av sin sexuella läggning utan även då hon är till hälften judinna och delaktig i den nederländska motståndsrörelsen tvingas Bea acceptera sin kärlek för att kunna hjälpa sin älskade. Frågan är bara om tiden räcker till.

 

Röster om boken:

 

"Dola de Jong, som tidigare är mest känd för romanen Åkern och världen, är en författare som jag vill återvända till, främst för hennes inkännande gestaltning av det komplexa känslolivet ... Det lilla oberoende Nilsson-förlaget gör en insats när de lyfter fram författarskap som legat slumrande och bortglömda från andra kulturområden. Heder åt ett förlag som går mot strömmen och satsar på kvalitetsutgivning och nyöversättningar."
Tidningen Smålänningen

"Boken känns som en varm filt över benen en kall sommardag. Kylan finns där men kan bemästras av författaren. Jag blev imponerad och lite rörd faktiskt. Vill läsa mer av de Jong."
Violens boksida

"Det är en fröjd att läsa de Jongs bok dels för kvinnoporträtten, men också för språket som så korthugget och samtidigt så lätt drar mig in i berättelsen. Trädet och vinrankan var ren njutning att läsa!"
Bloggbohemen

"Sällan har jag läst en bok som har ett lika realistiskt, komplext, förtätat och engagerande persongalleri."
Kulturbloggen

"Jag kan absolut förstå varför den här romanen ses som en klassiker. Den talar till mig och det som var kontroversiellt och omdebatterat på sin tid, samkönad kärlek, är inte i min läsning det centrala. Det är modet och konsten att våga leva det liv man önskar som är det viktiga, det som inte alltid är enkelt men kanske nödvändigt för att inte kvävas helt."
Bloggen Och dagarna går ...

"En väl skriven skildring från en orolig tid i Europa."
Smålandsposten

"De Jong gör sin berättare till en verklig människa mycket gripande och ömsint gestaltad."
V.S. Naipaul

"En intelligent och psykologisk betraktelse. En oklanderlig roman."
de Volkskrant

"En förträfflig, klarsynt och insiktsfull roman. Dola de Jong berättar sin historia likt en konstnär som målar ett porträtt."
Leeskost

"Det här är en fängslande liten berättelse, vacker och känslofylld. Har man väl börjat läsa den vill man inte sluta."
The Statesman
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Trädet och vinrankan
 2. +
 3. Oppermanns

De som köpt den här boken har ofta också köpt Oppermanns av Lion Feuchtwanger (häftad).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Dola De Jong

 • Åkern är världen

  Dola De Jong

  Aart och Lies är ett ungt judiskt par som flyr från Nederländerna i början av andra världskriget för att slå sig ned i ett nordafrikanskt land, med förhoppningar om vidare färd till Amerika. Med sig har de sin lille son och sex flyktingbarn som de...

 • Tree And The Vine

  Dola De Jong

  Elena Ferrante meets Patricia Highsmith's The Price of Salt , in a new translation of the 1955 classic about repressed queer desire, set against the rising threat of WWII.