Häxans hus : handbok för ett giftfritt liv (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2017-04-18
Upplaga
1
Förlag
Bladh by Bladh
Medarbetare
Gemzell, Jenny (form) / Sarria Axman, Isabell (form)
Dimensioner
232 x 186 x 23 mm
Vikt
774 g
SAB
Qcd
ISBN
9789188429186
Häxans hus : handbok för ett giftfritt liv (inbunden)

Häxans hus : handbok för ett giftfritt liv

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2017-04-18
209
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Handbok för ett giftfritt liv!

Förr gick folk till häxan både för att få botemedel och när de ville ha gift för att ta livet av någon. Dagens häxa väljer bort gifterna och lyfter fram den urgamla kunskapen om naturens magiskt läkande förmåga. Den kunskapen går hand i hand med ökad insikt om kemikaliers skadliga inverkan, och har lett till en starkt växande rörelse: självständiga kvinnor som tillverkar sina egna salvor, skönhetsmedel, parfymer, kosttillskott och rengöringsmedel. Den moderna häxans dekokter är fria från gifter och osunda tillsatser som sätter hälsan på spel för människa, djur och miljö.

Häxans hus handbok för ett giftfritt liv ger råd om vilka farliga ämnen som bör undvikas i hudvårdsprodukter, rengöringsmedel och mat. Ett kapitel handlar om vad gravida och barnfamiljer bör undvika för att ge barn en giftfri uppväxt. Boken ger inspirerande recept på egentillverkade produkter som kan användas istället, med ingredienser från svensk skog och trädgård. Recepten hämtar det bästa från gamla traditioner och det som naturen ger. Många av recepten är busenkla, andra lite mer komplicerade. På så sätt kan läsaren själv välja vilken nivå av gör-det-själv hon vill ligga på. Vägledande tips och recept kryddas med häpnadsväckande historiska fakta, häxkonster och anekdoter från det förflutna. Allt illustrerat med vackra foton och gamla bilder.

OM FÖRFATTAREN Hella Nathorst-Böös har jobbat som journalist och stylist för populärpress i tjugofem år. Genom åren har hon skrivit mängder av artiklar om kropp & hälsa, personlig utveckling och om läkeväxter. 2016 kom hennes bok Häxans trädgård läkeväxter förr och nu. Hella brinner för kulturhistoria och kvinnohistoria och för att främja kroppslig och själslig hälsa. Dessa hjärtefrågor möts nu i hennes bok om hur du väljer ett giftfritt liv med hjälp av naturen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Häxans hus : handbok för ett giftfritt liv
  2. +
  3. Hudbibeln : förstå din hud - myter, vetenskap och goda råd

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hudbibeln : förstå din hud - myter, vetenskap o... av Johanna Gillbro (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Häxans hus : handbok för ett giftfritt liv. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. ett uppslagsverk för ett giftfritt hem
    Birgitta Svartling, 2 september 2017

    Detta är ju inte en bok man läser från pärm till pärm. Utan den läser man när man behöver veta mera om tex städa giftfritt.Eller göra ditt eget schampo. Den är en historia resa samtidigt som man förstår att vi måste ändra vårt sätt att leva med konsumtionen. Det som sker runt oss är ju världen som utvecklas men det vi kan ändra på är vårt sätt att använda resurserna. Jag tycker om upplägget i den och språket. Inte för mycket fakta utan det man behöver klart och tydligt.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Häxans hus : handbok för ett giftfritt liv