Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2019-11-05
Förlag
Votum & Gullers Förlag
Medarbetare
Englund, Eva (form) / Hedman, Lena (foto) / Enequist, Erika (foto)
Dimensioner
260 x 210 x 26 mm
Vikt
1070 g
SAB
Rbo,Rbga,Nc.08
ISBN
9789188435965
Fjäll : våra skönaste turer till fots och på skidor (inbunden)

Fjäll : våra skönaste turer till fots och på skidor

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2019-11-05
249
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Älskar du fjällen? Eller är du sugen på göra din första tur i grönskande dalar, över mjuka fjällslätter eller upp till högfjäll med glaciärer och turkosa vatten? Då är detta boken för dig. Med personliga skildringar av fjällturer från Abisko i norr till Grövelsjön i söder tas läsaren med på upptäcktsfärd, oftast till fots och ibland på turskidor.

I ord och bild bjuds det på ovanliga vägval, fjällhistoria, skiftande naturtyper och en stark kärlek till den svenska fjällvärlden. I boken finns också praktiska tips kring boende, utrustning, mat och eldning och en liten lektion i fjällens flora och fauna. Genom att följa några enkla råd kan fjällsemestern göras helt utan klimatångest.

Författare och fotografer är Erika Enequist och Lena Hedman som båda bor i Jämtlandsfjällen. De har sedan mitten av 1990-talet skrivit om och fotograferat friluftslivet i magasinen Utemagasinet, Turist och Friluftsliv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fjäll : våra skönaste turer till fots och på skidor
 2. +
 3. Vandra i fjällen : allt du behöver veta för att komma igång med fjällvandring

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vandra i fjällen : allt du behöver veta för att... av Staffan Ekholm (häftad).

Köp båda 2 för 508 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fjäll : våra skönaste turer till fots och på skidor. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Kunnigt och inspirerade
  Anita , 20 februari 2020

  En bok som väcker vandringslusten genom de fina beskrvningarna av olika turer såväl sommar- som vintertid. Här får man också goda råd och tips inför sina egna turer. Det här blir min guide och inspiratör när jag planerar kommande vandringar.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Överlevnadsbok för glesbygdsbor

  Mikaela Munck Af Rosenschöld, Lena Hedman

  Överleva i glesbygd? Går det? Med allt i behåll? Så funderade vi efter att ha fötts här, vuxit upp här, åkt härifrån. Men återvänt. Alltid återvänt. Hem. Såklart man kan överleva! Med lite hjälp på vägen går det riktigt bra. Vi har samlat våra bäs...

 • Happier golf : upptäck dina mentala fördelar - on tee!

  Lena Hedman

  Vad tänker du på när du spelar golf? Och har du någon gång funderat på vilka dina mentala resurser är? I den här boken kan du upptäcka hur du och ditt golfspel hänger ihop på ett sätt som du kanske tidigare inte tänkt på. Boken fungerar som en kom...