Chapmania (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2018-07-04
Förlag
Norlén & Slottner
SAB
Hc.03
ISBN
9789188503442
Chapmania (inbunden)

Chapmania

Inbunden Svenska, 2018-07-04

Slutsåld

I den nya diktsamlingen CHAPMANIA, har Karl Petter snarare än Poet och Litteratör varit kollektor och sammanställare.
... mister Vegræus är alltför beskedlig. Det som snarare hänt det sista året - medan jag varit overksam/stridit med och mot det retterska - är att densamme skrivit en diktsamling å det Chapmanska Samfundets vägnar. Detta är Vegræus debut som Poet och jag är, tillsammans med samfundets resterande Sex, oändligt tacksam över denna finaste väntjänst. Samfundet är rörda av hans tappra arbete men också imponerade av hans "yra eteriska tår", de försynta fötter som följde oss i hasorna alla dessa år. De (fötterna) tillsammans med hans snille har gjort det som vi själva sällan mäktade med, nämligen ett verk, "CHAPMANIA".
Det Chapmanska Samfundet för Estetik & Filosofie (csef) bildades 2009. Förhoppningen var att finna ett eget rött rum - och att där göra konster, experiment av alla slag, utvinna livselixir. Och att fånga det nyvunna på papper. Hur det gick? Som för de flesta hemliga sällskap: både och. Ännu är samfundets Sju ett lag, ännu står det röda rummet öppet. Men utvinnarlustan kan ha tappat fart.
Därför vill samfundet tacka mister Vegræus för denna skildring. Kanske kan den knuffa oss vidare på konstens "vassa makadamiserade väg".
/ Ordförande, Karl Petter Äng 2018.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Karl Petter Äng

  • Fartdikter

    Karl Petter Äng

    En fartdikt är - en dikt på fart. Av fart blir den till, om fart handlar den, i fart läses den, - fart, fart, fart. Detta är kort och gott dess logik, ett ivrigt slags ordstäv som vill stå med STORA BOKSTÄVER och ENKLA ORD, som säger: JA! och: JAG...

  • Letaren

    Karl Petter Äng

    De saknar land och hem och letar efter det som får dem att leta. De älskar luften, träden och djuren, vägen som slingrar sig. Men letarna får också ständigt se upp, för icke-letarna som inte förstår dem och för konstaplarna som vill fånga dem och ...

Bloggat om Chapmania