Den läkande maten : recept mot autoimmuna sjukdomar, inflammationer och all (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
143
Utgivningsdatum
2017-12-29
Upplaga
1
Förlag
Lava Förlag
Medarbetare
Gawell, Charlotte (foto)
Dimensioner
232 x 200 x 13 mm
Vikt
595 g
SAB
Qca,Vmb
ISBN
9789188529794
Den läkande maten : recept mot autoimmuna sjukdomar, inflammationer och all (inbunden)

Den läkande maten : recept mot autoimmuna sjukdomar, inflammationer och all

(19 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-12-29
269
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Lider du av autoimmun sjukdom, allergi, dålig mage eller kroniska inflammationer? Då är Den läkande maten perfekt för dig.God tarmhälsa är en förutsättning för att må bra. Över 1 miljon svenskar har någon autoimmun sjukdom och var femte svensk är allergisk. Metoden i den här boken AIP, autoimmunt protokoll är en variant av paleo (stenålderskost) som tack vare goda resultat gör succé över hela världen.

Under 30-90 dagar plockas livsmedel som irriterar eller skadar tarmen bort. Bland annat spannmål (gluten), socker, mejeriprodukter, nötter, ägg, frön och potatisväxter. Istället ligger fokus på näringstät antiinflammatorisk kost optimerad med vitaminer, mineraler och antioxidanter.

I Den läkande maten får du en komplett guide till AIP med ett 70-tal recept för vardag och fest, veckomeny, listor på livsmedel du ska utesluta och inkludera, guide till återintroduktion samt tips på hållbar livsstil.

Kostrådgivaren och medicinjournalisten Cecilia Nisbet Nilsson blev själv fri från sjukdom med hjälp av AIP. Hon driver idag hälsoföretaget Swedish Paleo (www.swedishpaleo.se) med Sveriges största samling av AIP-recept. Detta är Cecilias andra bok och en vidareutveckling av Autoimmun kokbok (2016) som hon skrev tillsammans med Karl Hultén.

Förord av Jonas Bergqvist, leg. sjukgymnast, funktionsmedicinsk terapeut och författare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Den läkande maten : recept mot autoimmuna sjukdomar, inflammationer och all. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Perfekt för att förbättra sin hälsa!
  Kath (Sverige), 3 maj 2018

  Fina menyer som förenklar för vardagen och bra scheman som gör att man kommer igång!
  Förklarar och visar hur man enklast möjligt kan påverka sin hälsa positivt - när man orkar och hinner. Det känns inte så svårt och man kan ju själv bestämma hur mycket man orkar med att förändra sitt liv.
  Men den här boken sporrade och hjälpte mycket! =)

 2. Spännande hur vi kan påverka våra liv
  ikapika, 8 mars 2018

  Intressant och lärorik! Recepten är utförliga och enkla att följa. Alla borde läsa den här boken för att kunna må lite bättre.

 3. Receptbok
  Tuisku, 12 februari 2018

  Saknar lite fler enklare recept , mer vardagsmat. Nu var det många ovanliga krångliga recept Plus fler recept, det var för få.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Cecilia Nisbet Nilsson