Bränn alla mina brev (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
275
Utgivningsdatum
2019-05-08
Förlag
Bookmark Förlag
Medarbetare
Eklund, Sigge (form)
Dimensioner
177 x 110 x 16 mm
Vikt
157 g
SAB
Hc
ISBN
9789188745583
Bränn alla mina brev (pocket)

Bränn alla mina brev

(145 röster)  |  Läs 14 recensioner
Pocket Svenska, 2019-05-08
69
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 11 format & utgåvor

Pocketen är för närvarande slut. Vi hänvisar tills vidare till nyutgåvan med filmomslag och extramaterial (i danskt band): 9789189585218

Tre tidsperspektiv. Två generationer. En hemlighet.

Efter ett uppslitande gräl inser Alex att han bär på en vrede, ett odefinierbart mörker. Besatt av att ta reda på dess ursprung följer han ledtrådar som tar honom tillbaka till sommaren 1932 och vintern 1988, och de ödesdigra händelser som kom att förändra allt.

I BRÄNN ALLA MINA BREV väver Alex Schulman samman tre perspektiv till en berättelse som överskrider både tid och rum. Med hjälp av autentiska brev och dagboksutdrag avtäcker han inte bara århundradets kärlekshistoria, utan även dess tragiska konsekvenser. Det är en gripande och djupt personlig skildring av passion och svartsjuka, och hur ett möte i det förflutna kan skapa svallvågor över årtionden.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 14 recensioner av Bränn alla mina brev. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Rekommenderas varmt
  -, 2 november 2021

  Berättelsen är välskriven, intressant saklig och känslomässigt. Ser fram emot att läsa den andra boken och Alex pappa. Tack Alex för att dela en bit av ditt liv .:)

 2. Bränn alla mina brev
  Agneta Edberg, 15 september 2021

  Rappt, utelämnande, hjärtskärande. Läs! Tack till Alex Schulman för att han bjudit på den bästa av mina läsupplevelser under sommaren. Vilket researcharbete som ligger bakom denna hudlösa berättelse.

 3. Oväntat bra
  K. Sydhoff, 1 juli 2021

  Sökandet efter svaren på sin personlighet och sitt agerande jämt mot sin omgivning genom att studera sin egna familjs historia känns väldigt insiktsfullt och självutlämnande. En mycket rörande bok.

 4. Tragisk kärlek
  A, 18 juni 2021

  Schulmans bok är en gripande historia om den tragiska romans hans mormor hade med en av våra största svenska författare. Berättelsen skildrar hur kärlek kan vara vackert och hur det kan växa till något hemskt. Jag var fast från första meningen!

 5. Drabbande!
  Britt , 6 januari 2021

  En mycket välskriven historia som ger inblick i den mänskliga naturens djupaste bottnar, med konsekvenser i flera släktled. Jag önskar att författarens insikt nu ska kunna bryta den onda cirkeln!

 6. lysande berättarkonst
  Hans Jacobsson, 14 november 2020

  Alex skriver som vanligt på ett målande sätt om känslor och det psykologiska spelet mellan människor. Han tvekar inte att ingående beskriva det trasiga förhållande som ligger som ett öppet sår hos makarna Stolpe. Sven Stolpe var enligt Alex en stor egocentriker och utstuderad mobbare, inte bara bland kultureliten där i stort sett alla var fiender, utan lika utstuderad var han gentemot sina egna barn och barnbarn. Alex skriver att det var som ett gift som förpestade relationerna på hela hans m... Läs hela recensionen

 7. Intressant och med flyt i språket.
  Annika, 3 november 2020

  Intressant bok och tänkvärt innehåll, både historiskt och medmänskligt. Målande miljöbeskrivningar. Välformulerat och bra flyt i språket. Ger intresse att läsa mer om de beskrivna personerna.

 8. Seg men intressant.
  Ulla Marita Viktoria Torin, 20 januari 2020

  En skildring av en Sven Stolpe, som en synnerligen otrevlig typ och en härlig kärlekshistoria mellan hans hustru och en yngre man.

 9. Gripande
  Kenneth Magnusson, 27 november 2019

  En gripande historia där Schulmans morfar,
  kulturgiganten Sven Stolpe,spelar en stor, mindre angenäm roll. Desto mer känner man för mormodern Karin och hennes ''kamp''som hustru till den store egocentrikern och hennes dolda förtvivlan över något som en gång fanns.

 10. MYCKET bra!!!
  Elisabeth J, 23 oktober 2019

  Så intressant eftersom det handlar om verkliga personer, spännande som en deckare,

  ör mig till tårar eftersom livet är så sorgligt OCH kärleksfullt!
  Rekommenderas å det varmaste!

 11. Heja Alex!
  Eva-Marie Sjöbeck, 14 oktober 2019

  Äntligen har Alexander Schulmans flitiga penna mognat! Han har åstadkommit en riktig pärla, både vad avser stilistik och psykologiskt djup. Det har han försökt i många volymer, men enligt mitt förmenande är det först i Bränn alla mina brev som han lyckas - för det gör han verkligen! Den unge, förvirrade sökaren letar visserligen fortfarande, men han gör det nu med stil och elegans, i kraft av en grundlig och säkerligen ansträngande research och ett litterärt välavvägt och emellanåt rent av va... Läs hela recensionen

 12. Läsvärd.
  Kerstin Margaretha Berggren, 16 september 2019

  Jag tycker boken var bra men inte lika bra som de han skrivit om sin mor och far. Mor och far har han ju naturligtvis ett närmare förhållande till. Gillar man Alex Schulmans böcker så ska man även läsa denna som han lagt mycket energi på.

 13. Fantastisk och berörande
  Yvonne, 29 juli 2019

  En vacker och välskriven kärlekshistoria, totalt berörande och förvaltad med stor respekt. Absolut läsvärd! Kommer att återvända till denna berättelse om och om igen!

 14. bladvändare
  Britt Hansson, 10 juni 2019

  Mycket lättläst och intressant. Sträckläste den på två dagar. Det blir lite extra spänning när man vet vem personerna är. Sven Stolpe känner vi ju till.

Visa alla 14 recensioner

Fler böcker av Alex Schulman