Läkekonstens lönsamhet : varför politikerstyrning inte fungerar (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
278
Utgivningsdatum
2018-09-30
Upplaga
2
Förlag
Care2Care Publishing
Dimensioner
230 x 155 x 23 mm
Vikt
660 g
SAB
Oc,Vp-c
ISBN
9789188883599
Läkekonstens lönsamhet : varför politikerstyrning inte fungerar (häftad)

Läkekonstens lönsamhet : varför politikerstyrning inte fungerar

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2018-09-30
219
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vi inbjuds att följa författaren på den resa han inledde 1986 och som fortfarande pågår. Ett stycke idéhistoria för vår tid. Gång på gång har han anledning att upprepa detta påstående: "Det är politikerstyrningen i sig som skapat och fortfarande vidmakthåller sjukvårdens allt mer djupnande kris." Resan är fylld av dramatisk spänning och moralisk etisk nerv. Under resans gång får vi stifta bekantskap med ett epokgörande nytänkande. Ett nytänkande som vänder upp och ner på det hävdvunna vanetänkandet. Rensar ut gamla myter. Ger vår fantasi vingar. Resans utgångpunkt är politikermodellen. Där den politiska makten har och måste behålla sin rätt och sin skyldighet att styra sjukvården uppifrån-och-ner. I bokens tredje avdelning möter vi andelsmodellen. Ett i detalj genomarbetat helt nytt sätt att styra. Nämligen nerifrån-och-upp. Varje medborgare får i denna modell rätt att välja vilken Medicinsk ServiceOrganisation som skall ges förtroende att förvalta den egna andelen. Vi får också i skiss efter skiss veta varför och hur andelsmodellen hör framtiden till.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Läkekonstens lönsamhet : varför politikerstyrning inte fungerar
  2. +
  3. Litteratur och läkekonst : nio seminarier i medicinsk humaniora

De som köpt den här boken har ofta också köpt Litteratur och läkekonst : nio seminarier i med... av Katarina Bernhardsson, Immi Lundin, Evelina Stenbeck (häftad).

Köp båda 2 för 380 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Läkekonstens lönsamhet : varför politikerstyrning inte fungerar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En viktig inspiration för framtidens hälsovård
    Pia, 29 september 2020

    Jag kan inte minnas att någon bok tidigare gett mig så starka lyckokänslor. Jag upplever att Erik Björn-Rasmussens bok "Läkekonstens lönsamhet" är en vägvisare för framtidens omhändertagande av människor med sjukdomssymtom. Jag har i många år varit kritisk till den naturvetenskapligt reduktionistiska och fragmentariskt orienterade behandlingen av människor med symtom på att något kanske inte är helt friskt. Författaren berättar ingående om de olika utmaningar han mötte under sitt holistiskt o... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner