Liv på paus - Hjälp mig! (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
212
Utgivningsdatum
2019-06-15
Upplaga
1
Förlag
Kikkuli Förlag
Medarbetare
Roca Ahlgren, Malin (förf.) / Hjert Flood, Jessica (förf.) / Liljeroth, Anne (förf.) / Holfve, Lena (förf.) / Säfström, Anna (förf.) / Lans, Hanna (förf.) / Svärd, Eva (förf.) / Barte, Paula (förf.) / Andersson, Yvonne (förf.) / King, Marika (förf.) / Vintrafors, Katarina (förf.) / Lärk Ståhlberg, A
Illustratör/Fotograf
Maya Jönsson, Sophie Ekman, Johanna Rehn, Anna Stålberg
Dimensioner
210 x 148 x 19 mm
Vikt
389 g
SAB
Ls
ISBN
9789188933133
Liv på paus - Hjälp mig! (häftad)

Liv på paus - Hjälp mig!

Häftad Svenska, 2019-06-15
179
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Stressrelaterad psykisk ohälsa är den främsta orsaken till sjukskrivning i Sverige. Bakom statistiken finns helt vanliga människor som trodde att de aldrig skulle drabbas.

Femton modiga novellskrivare delar med sig av sina historiorer och ger dig som läsare en unik inblick i utmattningssyndromets verklighet. Boken består av två delar, en som vänder sig till den vuxna publiken och en till den yngre.

Berättelserna kryddas med starka dikter som träffsäkert beskriver de känslor som stormar inuti när kroppen inte längre lyder.

I antologin får läsaren ta del av frustrationen och kampen för att komma tillbaka till det normala. Känslan av skuld och uppgivenhet hänger tung i luften. Men boken förmedlar även hopp och värme.

"En av årets viktigaste böcker i ett samhälle som är i desperat behov av större förståelse och kunskap om stressrelaterad ohälsa. När jag drabbades av utmattningssyndrom för drygt tre år sedan förstod jag inte vad som hade hänt. Jag fick påbörja arbetet med att leta upp bitar och lägga pussel för att förstå och kunna komma vidare. Trots att jag själv i egenskap av psykiater kanske borde ha den kunskapen. Men så är det inte när man väl hamnat på andra sidan om skrivbordet och sjukskrivningsblanketten. Jag fick lägga mycket tid på att själv försöka förstå hur jag egentligen mådde, vad som inte fungerade längre och hur jag hade hamnat där. I dagsläget är jag "återställd", även om livet aldrig mer kommer bli detsamma."
Niklas Nygren, psykiatriker

Texterna kan läsas helt oberoende av varandra utifrån tycke, smak och behov. De kan ge igenkänningens bekräftelse och hjälp att finna beskrivande ord. De kan också läsas tillsammans för en bredare bild av utmattningssyndrom, dess möjliga bakgrunder och
konsekvenser. En av många trådar man kan följa genom boken är relationer och det avgörande inflytande de har på vårt mående.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Liv på paus - Hjälp mig!
  2. +
  3. Att hålla andan ett helt liv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att hålla andan ett helt liv av Paula Barte (häftad).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »