Josas bok : min berättelse (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
327
Utgivningsdatum
2020-02-28
Upplaga
1
Förlag
Kaunitz-Olsson
Dimensioner
217 x 143 x 30 mm
Vikt
640 g
SAB
Ijz Nilsson Lind, Marie,Ijz Nilsson, Josefin,Lz Nilsson Lind, Marie,Lz Nilsson, Josefin
ISBN
9789189015128
Josas bok : min berättelse (inbunden)

Josas bok : min berättelse

(21 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-02-28
229
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Nu kommer den efterlängtade boken om systrarna Josefin och Marie Nilsson. Från barndomens Gotland till artistlivet i Stockholm, från den berusande glädjen i att stå på scen, till tystnaden efteråt när strålkastarna slocknat och publiken gått hem.

Personligt, med värme och humor, berättar Marie Nilsson Lind om sin syster Josefin, artisten och skådespelaren. I boken som Marie lovade Josefin att skriva alldeles innan hon gick bort, blott 46 år gammal, skriver hon om systerskap och konstnärskap, glädje, sorg och kärleken till livet och scenen. Men också om hur man klarar av att gå vidare efter att ha förlorat sin själsfrände.

Josefin Nilssons liv skildrades våren 2019 i den mycket uppmärksammade SVT-dokumentären Josefin Nilsson Älska mig för den jag är . Marie Nilsson Linds sommarprogram var ett av de mest uppskattade under sommaren 2019.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Josas bok : min berättelse
 2. +
 3. Allt ingen sa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Allt ingen sa av Richard Magyar (inbunden).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Josas bok : min berättelse. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Säger bara: Marie!
  Lotta, 26 november 2020

  Underbart o känslosamt skildrad i all sin sorgsenhet.
  Ett mycket fint språk, målande o vackert.
  Tack Marie för denna bok!
  Både du o din syster Josa är fantastiska!

 2. Känslostorm
  Ann Jacobsson, 29 september 2020

  Denna bok sträckläste jag. Så fin och vacker i allt sorgligt. Blev både ledsen och arg och förtvivlad. Att läsa denna bok väcker känslor. Maries förtvivlan känns i rummet när man läser, samtidigt som det ändå finns så mycket kärlek och hopp i allt det mörka.

 3. En gripande bok

  Den här boken är skriven av Marie syster till Josa som tyvärr inte finns i livet längre och dom var båda tillsammans med två andra en del av gruppen Ainbusk Singers. Boken är en stark berättelse där man som läsare får en inblick i både Josas och även i Maries liv. Marie berättar öppet och ärligt om deras händelser, känslor, sorg och upplevelser - mycket om det mörka och svarta som misshandel, smärta, psykisk ohälsa och självmordsförsök.

  I boken får vi också följa med på Ainbusk Sing... Läs hela recensionen

 4. Stark, gripande och välskriven bok
  P-O, 4 mars 2020

  Otroligt stark, gripande och välskriven bok. Josas bok - min berättelse av Marie Nilsson Lind. Rekommenderas varmt. Bara förordet är värt priset. "Den här boken är till er som ställer den kanske mest typiska frågan: - Det är väl bara att gå? Varför stannade du?" Nattsvart, både i systrarnas uppväxt och om den sk "skådespelaren". Men också med dråpliga och roliga delar i beskrivningen om hur Ainbusk startade och deras väg till framgång. En bok framkallande ett mångfald av känslor. Skratt, ilsk... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner